AMBASSADRICE2017-06-05T10:59:52+00:00

Ambassadrice Compassion: De Muskathlon

Ik ben ambassadrice van de racefiets Muskathlon voor Compassion. In 2017 reden deelnemers in acht dagen tijd een etappekoers van 400 kilometer door Rwanda en Uganda, voor kinderen in armoede. Ongeveer 800 kinderen zijn door die actie gesponsord en daarnaast is er een bedrag van bijna 600.000 euro opgehaald voor het werk van Compassion in deze landen. In de voorbereiding voor de eerste editie in 2016 ben ik betrokken geraakt bij de Muskathlon en in het afgelopen jaar is mijn enthousiasme alleen maar gegroeid door de bijzondere ontmoetingen en activiteiten!

De Muskathlon is een prachtige uitdaging, zowel op fietsgebied als qua sponsoring. Je krijgt de kans om te fietsen in een land waar geen van je fietsvrienden ooit gefietst heeft, terwijl je daar prachtig kunt fietsen. Bovendien help je hiermee kinderen in armoede, die zelf nooit hebben kunnen fietsen. Wat Compassion doet grijpt mij enorm aan. Zij helpen kinderen in armoedegebieden door hen onderwijs, zorg en liefde te geven. Ik ben zelf voor mijn opleiding in Afrika geweest en weet helaas maar al te goed hoe hard deze kinderen de ondersteuning nodig hebben. Ik hoefde er dan ook geen moment over na te denken om ambassadrice te worden.

Ik ben daarbij zelf ook een kind gaan sponsoren. Dit is Jennifer, zij is via Compassion aan mij gekoppeld en zij kan op deze manier met de juiste middelen opgroeien. Ieder kind heeft daar toch recht op? Helaas valt de Muskathlon midden in mijn wedstrijdseizoen en kan ik zelf dus niet meerijden. Laat dat jou vooral niet weerhouden om jezelf op te geven! Klik hier om een video impressie te bekijken.

Kijk voor meer informatie op de website van Compassion

De Muskathlon in het kort:

  • Van 12 tot 19 mei 2017 fietsen in Rwanda
  • Vier tochten fietsen (80 kilometer – 100 kilometer – 100 kilometer – 120 kilometer)
  • 10.000 euro sponsorgeld ophalen, of voor tien Compassion kinderen een sponsor vinden (of 5 kinderen – 5000 euro etc)

Ambassadrice Zwartewaterland helpt

Naast de Muskathlon ben ik ook ambassadeur van ‘Zwartewaterland helpt’. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe een groep enthousiaste en gedreven mensen elk jaar sinds 2007 een radio marathon opzet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor allerlei goede doelen. ‘Zwartewaterland helpt’ bereikt ieder jaar een grotere doelgroep. Nu heb ik van radio maken niet veel verstand, maar fietsen gaat me aardig af, daarom fietste ik onder meer al mee met de spinningmarathon. Heb je zelf niet zo veel zin in fietsen? Geen paniek! Naast de radiomarathon zijn er allerlei activiteiten georganiseerd met als doel om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor stichting ‘het vergeten kind’.

Deze stichting wil ervoor zorgen dat alle kinderen een normaal leven kunnen leiden in een zorgeloze, veilige en vrolijke leefomgeving, met activiteiten en ontwikkelingsmogelijkheden die passen bij hun leeftijd. Het huidige klimaat in Nederland laat echter zien dat meer en meer kinderen ‘vergeten’ worden. Daarom wil Het Vergeten Kind blijven groeien en ontwikkelen om eraan bij te dragen dat ook de toekomstige vergeten kinderen een échte kans op een eerlijke start van een waardevol leven krijgen.