AMBASSADRICE2019-01-30T11:11:34+01:00

Ambassadrice Bake for Life

Via mijn oom bakker Dick van der Breggen kwam ik in contact met de stichting Bake for Life. Het aanleren van een vak aan kansarmen en het daardoor structureel bijdragen aan een betere toekomst spreekt mij erg aan. De werknemer moet zelf hard werken om deze kans ook daadwerkelijk te benutten, iets wat mij als topsporter niet onbekend is.

In november 2018 heb ik samen met mijn man vier bakkerijen bezocht die Bake for Life samen met de lokale werknemers heeft opgebouwd tot goedlopende bakkerijen. Dat de bakkerijen op compounds staan heeft veel voordelen. Hierdoor worden behalve de bakkers nog een grote kwetsbare groep in de samenleving geholpen.

Bij alle bakkerijen was voelbaar dat de werknemers erg trots zijn om in de bakkerij te werken. Al met al is het een hele bijzondere trip geweest naar een voor ons onbekende cultuur. We waren erg onder de indruk van het vele werk wat de vrijwilligers van Bake for Life al hebben gedaan en vonden het bijzonder om te zien hoe het hebben van een baan het verschil kan maken tussen kansarm en kansrijk.

Wilt u meer weten over Bake for Life, kijk dan op de website

Ambassadrice Compassion: De Muskathlon

Ik ben ambassadrice van de racefiets Muskathlon voor Compassion. In 2017 reden deelnemers in acht dagen tijd een etappekoers van 400 kilometer door Rwanda en Uganda, voor kinderen in armoede. Ongeveer 800 kinderen zijn door die actie gesponsord en daarnaast is er een bedrag van bijna 600.000 euro opgehaald voor het werk van Compassion in deze landen. In de voorbereiding voor de eerste editie in 2016 ben ik betrokken geraakt bij de Muskathlon en in het afgelopen jaar is mijn enthousiasme alleen maar gegroeid door de bijzondere ontmoetingen en activiteiten!

De Muskathlon is een prachtige uitdaging, zowel op fietsgebied als qua sponsoring. Je krijgt de kans om te fietsen in een land waar geen van je fietsvrienden ooit gefietst heeft, terwijl je daar prachtig kunt fietsen. Bovendien help je hiermee kinderen in armoede, die zelf nooit hebben kunnen fietsen. Wat Compassion doet grijpt mij enorm aan. Zij helpen kinderen in armoedegebieden door hen onderwijs, zorg en liefde te geven. Ik ben zelf voor mijn opleiding in Afrika geweest en weet helaas maar al te goed hoe hard deze kinderen de ondersteuning nodig hebben. Ik hoefde er dan ook geen moment over na te denken om ambassadrice te worden.

Ik ben daarbij zelf ook een kind gaan sponsoren. Dit is Jennifer, zij is via Compassion aan mij gekoppeld en zij kan op deze manier met de juiste middelen opgroeien. Ieder kind heeft daar toch recht op? Helaas valt de Muskathlon midden in mijn wedstrijdseizoen en kan ik zelf dus niet meerijden. Laat dat jou vooral niet weerhouden om jezelf op te geven! Klik hier om een video impressie te bekijken.

Kijk voor meer informatie op de website van Compassion

De Muskathlon in het kort:

  • Van 12 tot 19 mei 2017 fietsen in Rwanda
  • Vier tochten fietsen (80 kilometer – 100 kilometer – 100 kilometer – 120 kilometer)
  • 10.000 euro sponsorgeld ophalen, of voor tien Compassion kinderen een sponsor vinden (of 5 kinderen – 5000 euro etc)

Ambassadrice Zwartewaterland helpt

Zwartewaterland Helpt bestaat uit een groep vrijwilligers, die naast hun hobby radio maken, zich ook graag inzetten voor een goed doel. Dit wordt samen gebracht in een zogenaamde radiomarathon, welke jaarlijks in het weekend voor de kerst vanuit horecacentrum Onder de Luifel in mijn geboortestad Hasselt wordt georganiseerd.

De radiomarathon wordt gehouden vanuit een tijdelijke studio, waar naast muziek tegen betaling ook een online veiling wordt georganiseerd. Rondom de drie daagse radiomarathon worden de radiomakers bijgestaan door (sport)verenigingen, scholen, de middenstand en de plaatselijke horeca welke, samen met de inwoners van Zwartewaterland en de luisteraars, graag hun (financiële)steentje bijdragen aan het goede doel.

De keuze voor het goede doel wordt jaarlijks bepaald en moet voldoen aan de statuten die hiervoor zijn vastgelegd. Dit betekend dat ze zich jaarlijks inzetten voor een ongesubsidieerd landelijk en/of regionaal goed doel voor met name (zieke)kinderen.

Vanaf 2014 draag ik deze vrijwilligers een warm hart toe en probeer ik met mijn bekendheid het onderhavige goede doel van ‘Zwartewaterland Helpt’ onder de aandacht te brengen en daarnaast probeer ik anderen mee te krijgen om geld in te zamelen.

Ondanks dat ik al een paar keer tijdens de marathonuitzending invulling heb mogen geven aan een radioprogramma, weet ik inmiddels dat fietsen me beter afgaat dan radio maken. Dat laatste probeer ik dan ook (als mijn trainingsprogramma het toelaat) te doen op de spinningmarathon.

Voor meer informatie over deze prachtige stichting en het door hun gekozen goede doel verwijs ik naar hun website; www.zwartewaterlandhelpt.nl