Amstel Gold Race: Opvallend gekoerst zonder resultaat

Waar Anna in 2017 won en Chantal Blaak vorig jaar, is het Boels-Dolmans zondag niet gelukt om voor de derde maal op rij de Amstel Gold Race te winnen. Nadat ze zelf al had aangevallen, offerde Anna zichzelf in de slotfase van de koers op voor ploeggenote Annika Langvad, zodat de Deense nog een poging kon doen om te winnen. Dat lukte uiteindelijk niet. Op de Cauberg, waarvan de top op anderhalve kilometer van de finish lag, plaatste de Poolse Kasia Niewiadoma een beslissende aanval.

Met de complete ploeg in het roze, een actie voor Pink Ribbon, begon Boels-Dolmans aan de thuiswedstrijd. “Helaas raakten we met Chantal en Jip al vrij snel twee rensters kwijt”, vertelt Anna. “Met meer rensters vooraan heb je net iets meer speling. Dan kun je met wat meer in een groepje zitten. Dat maakte wel dat we vooraan vrij vaak mee moesten springen bij aanvallen. We hadden nog gehoopt dat ze terug zouden komen, maar dat kwamen ze helaas niet.”

Vooraan waren überhaupt al vrij snel in de koers weinig rensters over. Er werd namelijk hard gereden en meerdere ploegen leken het belangrijk te vinden om de koers hard te maken. “Het was een pittige koers vandaag. Het werd echt hard gemaakt en ik denk dat het voor het publiek, de mensen langs de kant en iedereen die het via de televisie live heeft kunnen volgen, ook een heel mooie wedstrijd was.”

‘Anders hebben we ook niets’
In de slotfase zat Anna samen met Annika Langvad nog namens het team in de eerste groep van zestien rensters. “Annika was bij een eerdere passage van de Cauberg hard gevallen en haar communicatie werkte niet meer. Bij de laatste keer Cauberg ben ik vol gegaan. Ik dacht; als ik nu niets doe hebben we ook niets. Dat was dus het enige dat ik op dat moment kon. Annika sprintte nog naar de vierde plek. Achteraf was het misschien mooier geweest als we het andersom hadden gedaan, want ik voelde me op de Cauberg nog wel oke, maar helaas liep het zo.”

Opvallend in het roze
Eén ding was wel duidelijk; de rensters van Boels-Dolmans vielen goed op in de wedstrijd. Anna helemaal, want ze had zelfs een tenue waarop het roze en haar regenboogtrui waren gecombineerd. “Ik denk dat we vandaag wel goed opvielen. Onderweg heb ik dat ook veel gehoord. Dat is leuk natuurlijk en ik hoop dat het ook het gewenste effect heeft. Dat het veel geld op gaat brengen.” Er kan via www.boelsdolmansforpinkribbon.com nog t/m maandagochtend geboden worden op de fietsen en kleding van Anna en haar ploeggenotes.

Foto: Sportfoto.nl

By |2019-04-21T16:35:00+02:00 zondag , 21 april, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Amstel Gold Race: Opvallend gekoerst zonder resultaat