Boels Ladies Tour: Winst in Vaals

Ze werd al vierde in zowel de proloog als de tijdrit, maar nu heeft Anna ook een overwinning weten te boeken in de Boels Ladies Tour. Zaterdag heeft ze in Vaals de lastige vijfde etappe gewonnen, waarbij de Limburgse heuvels als het decor dienden. In de strijd om de overwinning bleef ze klassementsleidster Annemiek van Vleuten voor. Samen waren zij en Anna weggereden bij de concurrentie. Waar Van Vleuten tijdwinst pakte op vele anderen, steeg Anna zelf in het klassement naar de tweede plaats.

“Ik vond dit een mooie etappe”, vertelt Anna. “Hij was vrij lang, waarbij het zwaartepunt met de klimmen aan het einde zat. In het begin van de wedstrijd hebben we geprobeerd om met Christine en Amalie mee te zitten in een kopgroep en waren we als team constant voorin te vinden. Wat verder in de finale hebben Amy en Chantal vaak aangevallen en geprobeerd een mooie groep te creëren. Dat is meerdere keren gelukt, maar uiteindelijk kwam alles bij elkaar.”

En dus moest er in de finale nog altijd wat gebeuren om een slag te kunnen slaan. “Op de klim in de laatste ronde heb ik het geprobeerd, maar Annemiek kon bij mij komen. Aangezien Amy en Chantal er dicht achter zaten, besloten we om eerst dat nog een kans te geven. Nadat ik het vervolgens weer een keer probeerde kwamen we vrij snel in dezelfde situatie en besloten we voor de ritwinst te gaan.”

Die ritzege kwam er dus. Het was de eerste overwinning van Boels-Dolmans in deze editie van de Boels Ladies Tour, dat dezelfde hoofdsponsor heeft als de ploeg. “Het is mooi dat we meerdere meiden hebben om voor het klassement te gaan en het was tof om het vandaag op die manier allemaal te proberen. Morgen gaat ook weer een mooie zware etappe zijn. Dan is het een nieuwe ronde, met nieuwe kansen.” De slotrit van de Boels Ladies Tour start en finisht in Sittard.

Foto: Sportfoto.nl

By |2017-09-03T00:24:06+00:00 zondag , 3 september, 2017|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Boels Ladies Tour: Winst in Vaals