Brons bij NK tijdrijden

In Ede is Anna woensdag derde geworden bij de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden. Na 31,8 kilometer hoefde ze alleen wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten en Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk voor zich te dulden. Van Vleuten won wel met een ruime voorsprong van zo’n anderhalve minuut op Van Dijk en nog eens vijftien tellen meer op Anna. “Ik had wel op iets meer gehoopt.”

Het parcours in Ede was er één voor het echte powerwerk, met amber bochten en vooral twee zeer lange rechte stukken. “Het is heen en terug en daarmee zeker niet mijn favoriete parcours, maar als het op zo’n dag lekker draait, dan kun je nog wel dichtbij komen. Maar dat was vandaag echter niet zo”, aldus Anna. “Het is ook wel een mooi parcours om te testen op je houding en zoveel mogelijk wattage te trappen. Het is wel echt een tijdritparcours. De waardes die daar vandaag uitkwamen, daar kan ik wel wat mee.”

Er was dus zeker ook een positieve noot. “Ik kom van hoogtestage af en eigenlijk kun je in zo’n tijdrit pas testen hoe je ervoor staat. De voorbereiding nu is anders dan voor een WK. En zeker op een parcours als dit is het voor mij soms moeilijk om motivatie te vinden om op dat ding te gaan zitten en door de polder te gaan rijden, want dat is wel het parcours dat hierbij hoort. Maar dat is wel goed gelukt. Ik heb wel weer een aantal punten waar ik mee verder kan.”

‘Er weer inkomen’
Het verschil tussen Van Vleuten en de rest was dus wel groot, maar dat baart Anna geen zorgen. “Het is wel het moment van de dag en een parcours doet ook heel veel. Natuurlijk hoop je dat het op zo’n dag goed gaat, maar met de hoogtestage achter de rug moet je er ook weer langzaam inkomen. Het is zeker niet zo dat ik nu diep in de put zit na deze tijdrit.”

Foto: Sportfoto.nl

By |2019-06-26T17:53:32+02:00 woensdag , 26 juni, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Brons bij NK tijdrijden