Bij de Europese kampioenschappen heeft Anna op de tijdrit donderdag een bronzen medaille weten te veroveren. In het Deense Herning prolongeerde landgenote Ellen van Dijk haar titel. Ze was ruim een minuut sneller dan Anna, die slechts zes seconden tekort kwam voor het zilver. De Belgische Ann-Sophie Duyck zette de tweede tijd neer. Doordat Van Dijk het goud won, mag Nederland bij de wereldkampioenschappen met drie rensters van start gaan in plaats van twee.

“Ik reed een goede tijdrit”, is Anna tevreden. “Het lukte me goed om een mooi ritme te houden op de voornamelijk grote lange brede wegen, die soms wat glooiend waren. Het regen en daardoor waren de bochten nat, waardoor ik daar weinig risico heb genomen.”

Het bleek al met al goed voor de derde plaats. “Ellen wint hier heel sterk en sleept daarmee een extra startplek binnen voor het wereldkampioenschap. Het parcours daar in Noorwegen ligt mij hopelijk wat beter. Binnenkort ga ik, na de World Tour wedstrijden in Zweden, een kijkje nemen op het parcours.”

Komende zaterdag wordt in Herning de wegwedstrijd verreden. Daarbij staat Anna als titelverdedigster aan de start.

Foto: KNWU