Achter Annemiek van Vleuten, die haar titel prolongeerde, en Ellen van Dijk is Anna woensdag derde geworden bij het Nederlands kampioenschap tijdrijden. Ze gaf op de 25 kilometer lange rit tegen het uurwerk 26 seconden toe op de winnares. “Harder dan dit kon ik niet, dus daar moet je het dan mee doen”, was Anna na afloop realistisch. Ze kwam zelf tot een eindtijd van 33.10 minuten, goed voor een gemiddelde snelheid van 45,2 kilometer per uur.

Het was warm in de gemeente Montferland en daar hadden de rensters last van. “Ik denk dat rijden in dit weer nooit lekker voelt. Maar op zich voelde de tijdrit wel goed qua ritme, hoewel ik denk dat ik op het laatst gewoon niet genoeg overhad. Zeker op de klim niet. Als je wilt winnen moet je dan echt door knallen, maar dat zat er vandaag echt niet in. Die twee hebben een aardige voorsprong.”

Zaterdag wacht een volgende opgave, de wegwedstrijd. Die start om 13.00 uur. De rensters krijgen vervolgens een koers van 132 kilometer te rijden. Maar wat weet je nu na zo’n tijdrit? “Voor zaterdag zegt me dit niet zoveel. Ik denk dat een wegwedstrijd heel anders is. We weten van elkaar wel wie er in vorm is en ik heb zin in zaterdag.”

Foto: Sportfoto.nl