California Love

Zoals 2Pac en Dr. Dre in hun wereldberoemde nummer zongen over ‘California Love’, zo blij was Anna dat ze ruim een week geleden naar Californië af mocht reizen. Daar reed ze afgelopen donderdag tot en met zaterdag de Amgen Tour of California. Met een mooi resultaat. Anna won namelijk zowel de eerste etappe als het eindklassement. “Ik keek er al lange tijd naar uit om naar Californië te gaan, wat voor ons een mooie trip is, omdat we begonnen met de Amgen Tour of California en vervolgens drie weken op hoogtestage zijn.”

Aan die hoogtestage is Anna inmiddels dus begonnen, samen met ploeggenotes Chantal Blaak en Karol Ann Canuel. “Daarvoor zijn we doorgereisd naar Park City”, vertelt ze. “Hier kunnen we nieuwe wegen ontdekken, genieten van wat rust en ons voorbereiden op het tweede deel van het seizoen. Daarin staan voor mij onder meer de European Games, Nederlandse kampioenschappen en de Giro Rosa op het programma.”

Voor ze aan haar hoogtestage begon, reed Anna de Amgen Tour of California dus. Ze won de eerste etappe solo, werd achter ploeggenote Katie Hall tweede in de de tweede etappe en won het eindklassement vervolgens voor Hall. “In Amerika koersen is anders”, kijkt Anna terug op de driedaagse koers. “Nu ook door het mooie weer, wat we niet meer zo gewend waren, maar ook de wegen zijn een stuk breder en met minder bochten. Het parcours was ook anders dan twee jaar geleden toen ik de wedstrijd ook heb gereden. Het waren dus drie nieuwe parcoursen in een prachtig gebied.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Afvalkoers
Daarbij kon het peloton direct aan het werk. “De eerste dag was het veel klimmen, maar het was niet al te steil. Enkel op het laatst, vijf kilometer voor de finish, lag een steil klimmetje van één kilometer. Daarop ik zou proberen aan te vallen. Dat lukte en dat was dus een super mooie start van de etappekoers. De tweede dag was bijna alleen maar omhoog met Mt. Baldy als finish op 1960 meter hoogte. Het was een afvalkoers op de Mt. Baldy, met uiteindelijk winst voor mijn ploeggenoot Katie Hall, die zelf uit Californië komt en haar familie bovenop de berg had staan. Zelf werd ik tweede. Het was nog een betere dag dan de dag ervoor voor ons, waarbij we als eerste en tweede in het klassement de laatste dag ingingen.”

Hard werken
Die laatste dag werd echter wel een lastige. “Het was ook weer veel klimmen, maar ditmaal niet erg steil”, vertelt Anna. “Veel ploegen probeerden een kopgroep weg te sturen. We waren deze koers met een wat kleiner team gestart, omdat we twee programma’s rijden (Bira) en verloren helaas Skylar al na de eerste etappe vanwege het tijdslimiet. In de laatste etappe had Chantal een wat mindere dag, dus toen waren we met ons drieën. Toen misten we vrij vroeg in de koers een grote kopgroep, waardoor Karol veel werk moest doen om het gat niet te groot te laten worden. Eenmaal weer bij elkaar was het aan Katie en mij om vervolgens hetzelfde te doen. We hebben er hard voor gewerkt en uiteindelijk draaide het uit op een sprint en was het klassement veilig.”

By |2019-05-25T14:39:06+02:00 woensdag , 22 mei, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor California Love