Cape Epic is onwijs gave ervaring

Even een update vanuit Zuid-Afrika. We zijn halverwege de Cape Epic nu en het is tot zover een onwijs gave ervaring. Ongetwijfeld één van de zwaarste etappekoersen ooit, maar het is verschrikkelijk mooi om dit te kunnen rijden. Het landschap waar we doorheen rijden is soms adembenemend mooi. De sfeer rondom het evenement is fantastisch en alles is onwijs goed georganiseerd. Wij slapen in een camper, wat het avontuur nog wat avontuurlijker maakt. De massages zijn buiten, net als de mechaniekers die altijd bezig zijn met de fietsen en we eten samen buiten, dus het camping gevoel is wel degelijk erg gezellig.

We begonnen zondag super goed met een snelle proloog op de Tafelberg. De eerste etappe daarna was vervolgens heel erg zwaar, ik heb nog nooit vijf uur lang vol gas moeten geven op een mountainbike op dit soort parcoursen, dus het is lastig om niet teveel energie te verspillen in het begin. Toen ik halverwege de eerste etappe al behoorlijk kapot zat, was het een lange weg naar de finish!

(Tekst gaat verder onder de foto)

De twee etappes daarop waren beter en ik voel dat ik goed herstel en wat makkelijker ga rijden. Ik weet nu ook beter wat ik kan verwachten. De technische afdalingen gaan tot nu toe super. Er zijn veel mooie singletracks, afgewisseld met lange klimmen en heel veel wisselend terrein. Stukken los zand, veel stenen, maar ook gravelwegen.

Vrijdag staat de koninginnenrit op het programma met de meeste hoogtemeters en waarschijnlijk zo’n vijf en een half uur op de fiets. We hebben al veel valpartijen en lekker banden gezien, dus hopelijk blijft alles zonder problemen voor ons en kunnen we genieten van nog drie mooie zware dagen.

Anna

Foto’s: Michal Cerveny / Etienne Schoeman

By |2019-03-21T19:47:33+01:00 donderdag , 21 maart, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Cape Epic is onwijs gave ervaring