Debuut in regenboogtrui in Omloop Het Nieuwsblad

De eerste wedstrijd van Anna als wereldkampioene zit erop. Zaterdag toonde ze haar regenboogtrui in de Omloop Het Nieuwsblad. Daar kon ze met haar team Boels-Dolmans direct weer aan het feest. Ploeggenote Chantal Blaak wist de Belgische openingswedstrijd van het klassieke voorjaar namelijk solo te winnen. Ze reed weg uit een kopgroep, waarna Anna de haar benen stilhield en de rest er niet meer in slaagde om Blaak terug te pakken.

“We verloren Christine en Eva al vroeg in de koers door een grote valpartij”, kijkt Anna terug. “Ondanks dat zaten Chantal, Jip en ik er goed bij. Daarbij heeft Jip ons op de belangrijke momenten goed van voren gehouden, waardoor we ook op de Muur van Geraardsbergen goed van voren zaten. Chantal ging er daar op het goede moment vandoor.”

Blaak reed weg uit de rug van Anna, terwijl zij op kop reed, waardoor Anna het tempo even wat kon laten zakken. Het was vervolgens aan de anderen om te achtervolgen. Die slaagden er echter niet meer in om het gat nog te dichten. “Ons groepje kwam niet meer dichterbij en er kwamen er in de slotfase nog weer wat bij, waaronder ook Jip. Dat zij vervolgens ook nog naar een derde plek wist te sprinten, was ook echt heel erg knap. Dit was een mooie eerste koers, met mooi ploegenspel en een prachtig resultaat.”

Foto: Sportfoto.nl

By |2019-03-03T14:21:14+01:00 zaterdag , 2 maart, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Debuut in regenboogtrui in Omloop Het Nieuwsblad