Een prachtig mountainbike avontuur op Cyprus

Mijn seizoen is begonnen. Nee niet op de racefiets, vandaag in de Omloop Het Nieuwsblad, maar op de mountainbike op Cyprus. Sinds donderdag doe ik hier mee aan de Cyprus Sunshine Cup. Het is een prachtig avontuur hier! We hebben nu drie etappes gehad en het is super zwaar geweest, maar ook ontzettend mooi.

Het parcours heeft onwijs lange klimmen en afdalingen. Ik leer elke dag hier heel veel bij over het mountainbiken en ook in de afdalingen zit flinke vooruitgang. De routine die de meeste mountainbikers hier hebben, met name in het dalen, is echt onwijs goed. Ik probeer zoveel mogelijk hun lijnen te volgen en niet teveel in mijn broek te schijtenūüėú.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Dat ik al zover zou komen, met een overwinning en twee tweede plaatsen, had ik van tevoren zeker niet gedacht. Ik voel wel dat de vorm goed is bij het klimmen, waardoor ik soms wat voorsprong kan pakken voor de afdalingen.

Morgen gaat voor mij een heel lastige dag worden, omdat we dan een cross country parcours rijden met toch wel een aantal erg pittige afdalingen. Ik ga mijn best doen om de mooie leiderstrui te houden, maar ik ga ook zeker niet teveel risico nemen, aangezien mijn wegseizoen ook bijna gaat beginnen. Volgende week sta ik in Itali√ę aan de start van de Strade Bianche.

Anna

By |2018-02-24T17:44:49+00:00 zaterdag , 24 februari, 2018|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Een prachtig mountainbike avontuur op Cyprus