Eén seconde. Dat was de achterstand op Katie Hall, waarmee Anna zondag begon aan de slotrit van de Tour of California. En één seconde was ook het verschil na afloop van de rit, maar dan wel in het voordeel van Anna. Dankzij het veroveren van twee bonificatieseconden in de enige tussensprint van de dag, passeerde ze namelijk haar concurrente in het klassement. In de massasprint om de ritwinst, waarin de Italiaanse Giorgia Bronzini de snelste was, kwam de eindzege voor Anna vervolgens niet meer in gevaar. Door haar zege is Anna de nieuwe leidster in de World Tour.

“Het was verschrikkelijk”, refereert Anna na afloop aan de sprint waarin ze zich moest mengen om de seconden. Dat wringen is namelijk niet haar favoriete bezigheid. “Ik ben heel blij dat het team er was. Ik moest gewoon in het wiel zitten en dat was niet gemakkelijk. De meiden deden fantastisch werk door de sprint aan te trekken richting die bonificatiesprint. De laatste meters was het aan mij en het lukte gelukkig net aan om de tweede plek te pakken en zo die twee seconden.”

‘Zonder team niet gered’
Ondanks een lastige eerste etappe in de vierdaagse en daarna een zware bergrit, werd het klassement dus toch beslist op basis van de tussensprints. “Het is vreemd om zo’n etappekoers met slechts een seconde voorsprong te winnen. Katie heeft hard gevochten en het ons erg moeilijk gemaakt. Het was heel moeilijk om de seconden terug te pakken. In de eerste dagen interesseerden de tussensprints ons niet, maar nu moesten we er echt voor gaan. Zonder mijn team had ik dit ook echt niet gered.”

‘Opluchting na de finish’
Dat kwam ook, omdat het hele team flink aan het werk moest voor de zege. In de finale van de slotrit werd het daardoor nog lastig. “De hele ploeg was natuurlijk moe na die tussensprint, maar toen moesten we nog wel vijf ronden. Daarin begonnen de aanvallen. We moesten diep gaan om alles terug te halen en met de eindsprint voorin te zitten. Het was dan ook een opluchting toen we over de finish kwamen en de buit binnen was. Het was een heel zware dag en ik ben erg blij dat we het samen af hebben kunnen maken.”