Gedeelde tweede plaats na bergrit en klimtijdrit

De eerste balans in de Giro Rosa kan worden opgemaakt. Na de eerste bergrit dinsdag en woensdag de klimtijdrit, staat Anna op een gedeelde tweede plaats in het klassement. Zowel zij als de Poolse Kasia Niewiadoma hebben 4.17 minuten achterstand op roze trui draagster Annemiek van Vleuten. Zij won beide dagen, waarbij Anna dinsdag finishte in het groepje dat vanaf de tweede plaats gezamenlijke over de streep kwam, terwijl ze in de klimtijdrit de tweede tijd neerzette.

“Tijdens de laatste lange klim in de bergrit van gisteren begon ik me al beter te voelen”, kijkt Anna terug op de zware rit van dinsdag. “Annemiek was duidelijk de sterkste gisteren en ik heb ook niet geprobeerd om te volgen.” Met zeven andere rensters kwam Anna in een groepje over de streep, vanaf de tweede plaats in de wedstrijd. Ze gaven 2.57 minuten toe op Van Vleuten.

Met de lastige etappe nog in de benen, stond woensdagmiddag alweer de volgende uitdaging te wachten. Dat was een 12,1 kilometer lange klimtijdrit. Anna gaf 52 seconden toe op Van Vleuten, maar was op haar beurt zelf 56 seconden sneller dan Elisa Longo Borghini, die derde werd. “De tijdrit van vandaag ging ook goed, met een tweede plek als resultaat. Ik kijk uit naar de komende dagen en de strijd om het podium. Dat is in eerste instantie niet waar we voor gekomen waren, maar het is wel een mooi doel voor de komende dagen.”

Moeilijk verhaal
Leidster Van Vleuten staat dus ruim voor op de concurrentes. Is het daarmee gedaan? Anna: “Ik denk niet dat ik vier minuten goed ga maken. Dat wil echter niet zeggen dat we het niet gaan proberen. Maar het is niet alleen Annemiek die goed rijdt. Ze heeft ook een aantal erg sterke ploeggenoten bij zich, die ook veel kunnen oplossen voor haar. Dus vier minuten is een moeilijk verhaal.” Er wachten nog wel twee aankomsten bergop in de komende vier dagen.

Foto: Sportfoto.nl / Arne Mill

By |2019-07-10T17:47:47+02:00 woensdag , 10 juli, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Gedeelde tweede plaats na bergrit en klimtijdrit