Na ruim anderhalve week zonder wedstrijden, heeft Anna donderdag haar programma weer hervat in de Tour of California. Die wedstrijd wordt verreden onder de lange naam Amgen Breakaway from Heart Disease Women’s Race. Daarbij heeft ze met haar team Boels-Dolmans ook direct weer een goed resultaat geboekt. Achter haar teamgenote Megan Guarnier finishte Anna namelijk als tweede. En dat na een rit waarin ze al veel werk verzette voor het team, in de achtervolging op een kopgroep.

“Er waren niet al te veel lange klimmen in het parcours opgenomen”, vertelt Anna over de openingsrit. “Wij hebben met de ploeg geprobeerd om voor de ritwinst van Megan te gaan op de slotklim.” En daarin slaagde het team dus ook in tijdens de etappe waarin om het complete Lake Tahoe werd gereden. “Na een zware valpartij in het voorjaar was het voor Megan vandaag een belangrijke overwinning in haar eigen land. Het is tof om haar daarbij te kunnen helpen.”

Vrijdag wacht een nog lastigere etappe, waarna op zaterdag en zondag twee vlakke ritten worden verreden. “Ja, die rit van morgen is nog wel even anders. Dan staat ons een zwaar parcours te wachten met een zes kilometer lange klim, daarna zelfs een klim van vijftien kilometer en ter afsluiting dezelfde anderhalve kilometer lange slotklim als in de eerste rit.” Dat doet het peloton dan in ieder geval nog in een heel mooi omgeving. “Het is fantastisch om in dit natuurgebied een wedstrijd te hebben. Adembenemend mooi! Letterlijk ook, met de hoogte waarop we rijden.”

Foto: Velofocus