Genoten en goed teamwork in Strade Bianche

Achter winnares Annemiek van Vleuten is Anna zaterdag als negende gefinisht in de Strade Bianche, de koers die ze vorig jaar zelf won. Er kwam dus geen nieuwe overwinning voor Boels-Dolmans, hoewel het team nog dichtbij kwam. Annika Langvad, die op de mountainbike met Anna de Cape Epic gaat rijden, finishte als tweede. “Het ging super vandaag met de ploeg”, vertelt Anna. “We zaten met zijn vijven voorin toen de finale begon. Dat was super, omdat er vrij veel aanvallen waren.”

Na een lange solo won Anna vorig jaar in de ijzige kou. Dat was dit jaar wel anders. Het peloton kon in de zogenaamde ‘kort-kort’ combinatie de fiets op. Ofwel, een korte broek en een shirt met korte mouwen. Het weer was namelijk zeer goed en daardoor lagen ook de gravelstroken er dit jaar goed bij. “De koers was minder zwaar dan vorig jaar, waardoor het peloton ook groter was toen we aan de finale begonnen. Uiteindelijk werd de beslissing gemaakte op de laatste ‘Strade Bianche’, waar Annemiek vandaag de sterkste bleek.”

Genoten
Het was dus Langvad die achter Van Vleuten als tweede over de streep kwam. Waar de winnares solo binnenkwam, reed Anna’s ploeggenote op de één kilometer lange steile slotklim de overige achtervolgers uit het wiel. “Annika reed haar eerste World Tour koers en deed dat fantastisch. Ikzelf had een wat mindere dag, dus Chantal en ik besloten om Annika in een zo goed mogelijke positie voor de slotklim af te zetten. Dat lukte en zo kon Annika naar een tweede plek rijden. Wat echt ontzettend knap is! Ik heb genoten van deze koers en nu vertrek ik met Annika richting Zuid-Afrika voor een nieuw avontuur.” Zelf finishte Anna als negende.

Foto: Sportfoto.nl

By |2019-03-09T17:25:21+00:00 zaterdag , 9 maart, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Genoten en goed teamwork in Strade Bianche