Gereden voor de winst op NK in Ede

Bij de Nederlandse kampioenschappen heeft Boels-Dolmans dit jaar niet het goud kunnen winnen met één van hun rensters. Anna en haar ploeggenoten deden er echter alles aan en zagen Amy Pieters uiteindelijk derde worden. De overwinning ging naar Lorena Wiebes, die in een sprint van een kopgroep de snelste was. “Voor Amy was die derde plaats een teleurstelling, maar wij zijn trots op haar en hoe we gereden hebben.”

Wiebes werd vooraf getipt als de topfavoriet, op een parcours dat zich leende voor een sprint. Het was daardoor echter ook haar team Parkhotel Valkenburg dat eigenlijk het enige blok was die daarvoor wilde rijden. “Er ontstond een kopgroep in de koers met daarin Chantal namens ons”, vertelt Anna. “Dat was voor ons een mooie situatie, want Parkhotel moest aan het werk.”

Parkhotel Valkenburg wist het gat naar de kopgroep net niet te dichten, maar na een aanval van Annemiek van Vleuten sloten een aantal rensters aan, waaronder Anna en Amy. “Toen de kopgroep eenmaal teruggepakt was, hebben Chantal en ik geprobeerd om Amy zo goed mogelijk naar de streep te brengen. Een gevaarlijk sterke aanval van Lucinda Brand, die het bijna haalde, konden we nog bijhalen. Daarna werd het toch een sprint.”

Foto: Sportfoto.nl

By |2019-06-29T21:52:59+02:00 zaterdag , 29 juni, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Gereden voor de winst op NK in Ede