Goed van start in Boels Ladies Tour

Achter winnares Annemiek van Vleuten, die in Wageningen een thuiswedstrijd reed, is Anna dinsdag vierde geworden in de proloog van de Boels Ladies Tour. Ze had veertien seconden meer nodig voor het 4,3 kilometer lange parcours. “Ik ben tevreden met mijn tijd”, zegt Anna. “Een proloog is altijd lastig. Ik denk dat ik aan het begin even net iets te diep ging, waardoor de rest net wat lastiger ging. Al is de rest in zo’n korte tijdrit ook nooit gemakkelijk.”

Van Vleuten won in haar woonplaats. Zal dat nog wat uitgemaakt hebben? “Ik denk niet dat Annemiek er veel voordeel aan heeft gehad dat dit een thuiswedstrijd was. Althans niet qua parcourskennis. Wel qua motivatie wellicht, omdat je er dan nog iets meer naar toe kan leven. Maar je gaat er niet heel veel harder van fietsen als je weet dat het je eigen stad is.” Aan het publiek lag het in ieder geval niet. Ook niet voor Anna. “Het was mooi om hier te rijden. De sfeer was goed en het was ook best druk. Plus, het is een mooi parcours.”

Door haar zege pakte Van Vleuten al wel wat tijd. Bijvoorbeeld ook al die veertien tellen op Anna. “Maar die seconden verschil, die gaan het hem hier niet doen. Als je een slechte dag hebt ben je dat zo kwijt en de laatste dagen zijn sowieso zwaar. Ik denk dat we hier aan het einde van de week eerder over minuten praten dan over seconden.”

Zeker is dat Boels-Dolmans graag voor de winst wil gaan in de etappekoers die dezelfde hoofdsponsor heeft als het team. “Voor onze ploeg is dit een belangrijke wedstrijd. Maar je kunt nooit zeggen dat je moet winnen. Je probeert om te winnen, dus daar gaan we voor.”

Koers op juiste moment richting WK
En dat dan in de laatste wedstrijd in aanloop naar de wereldkampioenschappen. “Na de Boels Ladies Tour rijden we eigenlijk geen wedstrijden meer tot de drie WK wedstrijden. Daarom komt deze koers ook juist op het goede moment. Dan kun je heel diep gaan. Wat ook wel zal moeten met zo’n parcours en deelnemersveld. Daarna gaan we herstellen en de laatste dingetjes voorbereiden voor het WK.”

Foto: Sportfoto.nl

By |2017-08-29T17:42:22+00:00 dinsdag , 29 augustus, 2017|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Goed van start in Boels Ladies Tour