Goede terugkeer in koers in Boels Ladies Tour

Na eerst de World Tour wedstrijden in het Zweedse Vargarda te hebben gereden en vervolgens een hoogtestage te hebben afgewerkt, is Anna dinsdag weer begonnen met koersen. Na twee wedstrijddagen in de Boels Ladies Tour vindt ze zichzelf terug op een zesde plaats in het klassement. Daarbij begon ze dinsdag al met een mooie tweede plaats in de proloog van de koers. Woensdag volgde een lastige rit rond Nijmegen, waarin Annemiek van Vleuten vooruit zou blijven. Anna eindigde in de eerste achtervolgende groep.

“Ik sta hier met een goed gevoel en heb zin om te koersen”, vertelt Anna over haar terugkeer in koers, na het trainingskamp. “Maar je merkt wel dat je een echt maximale inspanning niet echt gewend bent. Het is daarom juist goed om dat even te voelen in deze etappes en ik hoop dat dat aan het einde van de week weer normaal is. Dat is het doel. Na zo’n hoogtestage kun je ook niet direct top zijn. Als je echt goed bent, kun je op momenten echt doortrekken en dat heb ik nu nog niet. Dat is wel zoals verwacht.”

Waar Van Vleuten de proloog in Arnhem al had gewonnen, toonde ze zich ook op de tweede dag van de Nederlandse etappekoers sterk. Anna was echter ook telkens bij aanvallen betrokken. “Vandaag merkte ik dat Annemiek op dit moment sterker is”, kijkt ze na de rit terug. “Zeker op de Oude Holleweg. Daarnaast was de samenwerking ook ver te zoeken. Dat ik niet door rij met Annemiek is logisch, op het moment dat ik alleen met haar weg ben, want ik heb achter mij de meiden en ik heb er niets aan om met haar weg te rijden. Op die manier win ik het klassement namelijk niet.”

‘Ook aan andere meiden’
Maar waar Anna’s team Boels-Dolmans wel wilde, leek het of andere teams het klassement niet aan durfden te vallen. “Het is ook aan andere meiden. Je kunt wel wachten tot op het laatst moment, maar dan krijg je dingen zoals dit.” Van Vleuten reed solo weg, al het werk kwam opnieuw op de schouders van Boels-Dolmans en ze bleef vooruit. “Meer meiden uit het peloton zullen dan het initiatief moeten nemen om weg te komen, maar dat gebeurde vandaag niet.”

Etappeoverwinning en klassement
Beslist is de Boels Ladies Tour echter nog lang niet. Donderdag en vrijdag volgen twee op papier vlakke etappes. Daarna wacht zaterdag een etappe door Limburg, waarna de zesdaagse koers wordt afgesloten met een individuele tijdrit. Anna: “We willen hier graag zo door gaan, voor een etappeoverwinning en natuurlijk het klassement.”

Foto: Sportfoto.nl

By |2019-07-08T16:33:16+00:00 woensdag , 29 augustus, 2018|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Goede terugkeer in koers in Boels Ladies Tour