In het roze tijdens de Amstel Gold Race

In Limburg wordt zondag de Amstel Gold Race verreden. Voor Anna een bijzondere wedstrijd. Ze won er in 2017 immers, toen de wedstrijd voor het eerst in jaren weer voor vrouwen georganiseerd werd. Maar het is ook een bijzondere wedstrijd voor haar team Boels-Dolmans, dat Limburg als thuisbasis heeft. Dit jaar zit er echter nog een extra tintje aan. Een roze tint om precies te zijn. Het complete team zal namelijk in een speciaal roze outfit van start gaan. Om aandacht te vragen voor Pink Ribbon en ook geld in te zamelen voor dat goede doel.

“Eén op de zeven Nederlandse vrouwen wordt gediagnosticeerd met borstkanker”, vertelt Anna. “Dat is echt ontzettend veel. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat hier onderzoek naar gedaan kan worden en daar zamelen we met deze actie geld voor in. Hoewel bij mij mijn regenboogkleuren ook terug zullen komen, rijden wij de Amstel Gold Race compleet in het roze. Qua kleding, fietsen, helmen, alles. Zelfs de ploegleiderswagens zijn in het roze. Na afloop zullen die items geveild gaan worden.”

Tot en met tweede Paasdag kan er op de speciaal opgezette website www.boelsdolmansforpinkribbon.com geboden op de fietsen van alle rensters van Boels-Dolmans die de Amstel Gold Race rijden, maar ook op hun kleding en de speciale roze helmen en brillen. “Inmiddels zijn er al wat biedingen geweest, maar ik hoop dat er nog meer geboden gaat worden. Ik zou zeggen; bezoek allemaal de website en ga ook bieden!” Op de website van de ploeg is ook meer informatie over de actie te vinden.

Korte felle aanvallen
Met Anna en Nederlands kampioene Chantal Blaak heeft Boels-Dolmans zondag beide winnaressen van de afgelopen twee jaar in het team. Na haar avontuur in de Cape Epic, reed Anna vorige week de Healthy Ageing Tour. In die vijfdaagse etappekoers in het noorden van Nederland maakte ze weer heel wat wedstrijdkilometers op de racefiets. “Omdat ik veel uren op de mountainbike heb gezeten, heb ik de korte intensiteit die je in de wegwedstrijden nodig hebt wat minder getraind. Ik hoop dat dat nu weer bijgetrokken is. Dat ik genoeg overhoud om op het laatste nog weer die korte felle aanvallen te doen.”

Veel beklimmingen en live op tv
De Amstel Gold Race start zondag om 10.50 uur in Maastricht. In totaal 126,8 kilometer moeten de vrouwen vervolgens afleggen, voor ze rond 14.15 uur finishen in Berg en Terblijt. Vooraf zal het peloton de finish ook al drie keer passeren, wat wil zeggen dat ze de Cauberg in totaal vier keer beklimming. Ook de Geulhemmerberg (drie keer), Bemelerberg (drie keer), Eyserbosweg en Keutenberg behoren tot de vele beklimmingen die in het parcours zijn opgenomen. Vanaf 13.25 uur zal de NOS live aandacht besteden aan de wedstrijd.

By |2019-04-20T15:24:20+02:00 zaterdag , 20 april, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor In het roze tijdens de Amstel Gold Race