Jacht maken op de leiderstrui

Vier dagen zitten er inmiddels al op in de Healthy Ageing Tour. En dat waren zeker niet de makkelijkste koersdagen. Al was het alleen al omdat het ook niet anders kon, met woensdag in de ochtend direct een individuele tijdrit en donderdag een ploegentijdrit. Maar buiten dat het sowieso afzien is, waren die tijdritten in deze etappekoers ook heel mooi om te doen. Het was de eerste keer dat we met deze ploeg een ploegentijdrit reden en dat was erg tof. Het draaide dan ook fantastisch, dus daar kunnen we verder mee. En natuurlijk super dat we wonnen!

Veel tijdritten hebben we niet dit seizoen, dus ik was er daarnaast ook blij mee dat die individuele tijdrit erin zat. En ja de tijd die ik verloor op Ellen van Dijk maakten we in de ploegentijdrit eigenlijk weer goed, maar door de regels die ze hier hanteren werd er gewerkt met een soort bonificatiesysteem gewerkt in die ploegentijdrit, waardoor ik niet heel veel dichterbij ben gekomen. Daar kreeg ik wel wat vragen over, maar we wisten van te voren de regels die ze hier hanteren. Aan de ene kant vind ik het jaar, omdat je nu bijna niets aan seconden kan goedmaken in zo’n ploegentijdrit. Van de andere gezien is het voor de minder sterke teams natuurlijk wel een regel waardoor ze mee kunnen blijven doen in het klassement.

Maar goed, ik kwam dus niet heel veel dichterbij. Het had het wel ontzettend spannend gemaakt als ik nu met een paar seconden voorsprong wel de gele trui had gehad. Nu moesten we het in de afgelopen dagen, en ook morgen in de slotrit, over een andere boeg gooien. Ik sta vierentwintig seconden achter op Ellen en haar team Sunweb doet het gewoon erg goed om dat te verdedigen. Maar we hebben nog altijd een kans om het geel te pakken.

“Soms schat je een rondje in als ‘vrij gemakkelijk’ en blijkt dat uiteindelijk toch net anders te zijn.”

Die kans had ik vandaag overigens niet verwacht in de vierde rit, maar die liep toch even anders dan ik op voorhand dacht. Soms schat je een rondje in als ‘vrij gemakkelijk’ en blijkt dat uiteindelijk toch net anders te zijn. Vandaag, in de vierde rit, was het zo’n dag. Want het was echt een heel mooie wedstrijd! Met Amy in de kopgroep hadden we een mooie situatie. Ook zij staat er goed voor in het klassement en dus moest Sunweb aan het werk. Plannetje geslaagd! ūüėČ

Maar helaas, uiteindelijk wisten ze ook dit weer knap dicht te rijden. Weer reed daarna een kopgroep weg. Ditmaal met Chantal erbij namens ons. En dat was met het oog op het klassement geen verontrustende situatie voor Sunweb, omdat Chantal door pech helaas een flinke achterstand heeft opgelopen. Gelukkig was het wel goed voor de dagzege, want die wist Chantal te pakken! Nog één dag te gaan en daarin gaan we zeker opnieuw alles geven.

Je hoeft daar trouwens niets van te missen. De hele week doet Podium TV al live verslag van de Healthy Ageing Tour. Dat is op de slotdag vanaf de start om 12.30 uur niet anders (klik hier voor het live verslag). Mis het dus niet, want wij gaan ervoor!

Anna

Foto’s: Sportfoto.nl

By |2017-04-08T18:06:49+00:00 zaterdag , 8 april, 2017|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Jacht maken op de leiderstrui