Met lange solo naar winst in Ronde van Vlaanderen

Met de winst in de meeste heuvelklassiekers in de afgelopen jaren, was er eigenlijk één klassieke zege die voor Anna nog ontbrak; de Ronde van Vlaanderen. Tot deze zondag, want het is haar gelukt om de vijftiende editie van de vrouwenkoers op haar naam te schrijven. Dat deed ze op indrukwekkende wijze, met een solo van 27 kilometer. Amy Pieters maakte het feest van Boels-Dolmans ook nog compleet. Zij won de sprint van de negen achtervolgsters en werd tweede.

“Dit is een heel grote overwinning”, was Anna direct na haar zege heel blij. “De Ronde van Vlaanderen op deze manier kunnen winnen had ik op voorhand niet gedacht. Het is heel gaaf om in België deze geweldige koers te winnen. De Ronde is toch een monument en ik schat deze zege dan ook heel hoog in. Dat we ook nog eens tweede worden met Amy, maakt het extra mooi.”

Waar het peloton steeds verder uitdunde, koos Anna al vroeg voor de aanval. “Dit punt had ik van te voren wel uitgekozen als een plek waar de mogelijkheid lag om weg te rijden. Het was nog wel ver, maar als je je goed voelt is het met de Oude Kwaremont en Paterberg erna wel goed te doen, als je een goed tempo vast kunt houden. Daarbij wist ik dat ik sterke ploeggenoten achter me had. Als het niet was gelukt, hadden zij zich kunnen sparen en dat was in hun voordeel.”

‘Zo hard mogelijk doorgereden’
Toch was het ook nog wel een heel eind tot de finish. “Ik ben gewoon zo hard mogelijk doorgereden. Het laatste lange stuk richting de finish was wel verschrikkelijk, maar ik wist ook dat mijn voorsprong heel ruim was. Daarbij hadden we de wind van opzij en dat was een voordeel. Ik vind het ontzettend mooi om wedstrijden uit te kiezen waar ik voor wil gaan. Koersen die ik mooi vind of nog niet gewonnen heb. Het is super als het dan ook lukt om te winnen.”

By |2018-04-01T17:24:14+00:00 zondag , 1 april, 2018|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Met lange solo naar winst in Ronde van Vlaanderen