Na goed opletten in Giro nu tijd voor de bergen

Met de eerste bergen op komst, staat de Giro Rosa nu eigenlijk pas echt op beginnen. Vrijdag ging de Italiaanse tiendaagse al van start met een ploegentijdrit en inmiddels zijn ook drie reguliere etappes verreden, maar voor de klassementsrensters wordt dinsdag de eerste belangrijke dag. Dan gaan Anna en de andere rensters de eerste bergen over, waarbij de finish van de etappe op de lastige Lago di Cancano ligt.

Tot nu toe was een belangrijke opdracht vooral ook om attent te zijn in de etappes en niet teveel tijd te verliezen in de ploegentijdrit. Hoewel Canyon-Sram wel met een vrij grote voorsprong op de andere teams won in de rit tegen de klok, slaagde die opdracht toch redelijk. “Maar we hadden gehoopt wel iets meer van voren te eindigen in de ploegentijdrit”, kijkt Anna terug op de openingsdag. De Poolse Kasia Niewiadoma pakte in de ploegentijdrit de roze trui en draagt die nog altijd.

In de daarop volgende etappes zorgde Anna steeds dat ze goed van voren zat, om zo niet achter een breuk te zitten in de finale van de etappes. “Het was in de drie etappes die we tot nu toe gehad hebben vooral belangrijk om zo zuinig mogelijk te rijden”, vertelt ze. “Dat is goed gelukt.” Maandag was de aankomst vlak en eindigde Anna in het peloton. In de twee dagen ervoor was de aankomst wel heuvel op en zat ze ook van voren, waarbij ze zaterdag negende werd en zondag vierde.

De bergen in
Dinsdag gaat het klimwerk dus beginnen in de Giro Rosa. Anna: “We hebben morgen een zware klim in de finale. Dat zou de Gavia zijn, maar de organisatie heeft die eruit moeten halen. Daarom rijden we de Lago di Cancano op en die is ook zeker lastig. Het klassement zal dus wel wat opgeschud worden.” Het zit er daarna zeker nog niet op. Woensdag volgt een klimtijdrit, waarna ook zaterdag nog een aankomst bergop is.

Foto: Sportfoto.nl / Arne Mill

By |2019-07-08T16:49:24+02:00 maandag , 8 juli, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Na goed opletten in Giro nu tijd voor de bergen