Ook in de Gold Race raak met Boels-Dolmans

Voor het Boels-Dolmans team kan het dit seizoen maar niet op, zo lijkt het. Nadat Anna de Strade Bianche en Ronde van Vlaanderen won en Amy Pieters de beste was in de Ronde van Drenthe, heeft Chantal Blaak zondag de Amstel Gold Race gewonnen en daarmee de vierde World Tour klassieker gepakt voor de ploeg. Blaak was in een sprint met Lucinda Brand en Amanda Spratt de snelste. Anna finishte in het peloton.

Het duurde even voor er een groep wegreed in de Amstel Gold Race, maar toen dat eenmaal zover was, hadden de meeste grote ploegen iemand mee zitten. Bij Boels-Dolmans was er vertrouwen in Blaak. De kopgroep bleef vooruit en Anna zou dus niet echt meer meespelen in de wedstrijd. De drie Ardennen klassiekers op rij winnen, zoals vorig jaar, zit er dus niet meer in. “Vooraf heb ik ook al gezegd dat ik niet verwachtte dat dat er weer in zou zitten”, aldus Anna. “Ik had ook verwacht dat de wedstrijd ditmaal anders zou verlopen.”

Bovenal ging er dus weer een overwinning naar Boels-Dolmans, waarmee het team dit jaar al op negen zeges zit. “Het ging er ook om dat we hier winnen. Wie dat doet, dat maakt niet uit voor ons. Chantal maakte het mooi af en ik ben ook heel blij voor haar. Ze verdiende deze overwinning.”

Foto: Sportfoto.nl

By |2018-04-15T16:43:22+00:00 zondag , 15 april, 2018|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Ook in de Gold Race raak met Boels-Dolmans