Ook in tijdrit WK wederom zilver

De zilvervloot met WK medailles van Anna wordt alleen maar groter. Nadat ze afgelopen zondag met Boels-Dolmans al tweede werd in de ploegentijdrit, is ze dinsdag ook tweede geworden in de individuele tijdrit van de wereldkampioenschappen wielrennen in Innsbruck. Net als een jaar geleden, bleek alleen Annemiek van Vleuten sneller te zijn. Het was voor Anna al de zesde zilveren medaille op een WK.

“Het is nog altijd het winnen van een medaille, maar of ik er blij mee ben is wat anders.” Na afloop van de wedstrijd was de reactie van Anna daarmee wel duidelijk. Ze ging voor winst, maar zag Van Vleuten uiteindelijk een tijd neerzetten die een halve minuut sneller was over 27, 8 kilometer. “Je hoopt op een goede dag en ik hoopte te winnen. Natuurlijk baal je dan ook.”

Over haar eigen optreden kon Anna echter weinig anders dan positief zijn. “Ik reed denk ik een goede tijdrit. Misschien had ik in het begin iets harder kunnen rijden, maar dat is ook een kwestie van indelen. Het tweede deel van deze tijdrit was echt zwaar. Daar moet je ook rekening mee houden. Ik denk dat ik de tijdrit gewoon goed aan heb gepakt.”

‘Je trekt je eigen plan’
Tijdens haar rijden was al wel duidelijk dat Anna goed reed. Ze wist een flink gat op te bouwen richting Ellen van Dijk, die het brons pakte en daarmee voor een compleet Nederlands podium zorgde. “Die tijden hoor je wel onderweg, maar uiteindelijk trek je je eigen plan. Je gaat niet wat veranderen als je tijden hoort. Je rijdt namelijk zo hard mogelijk en voer het plan dat ik zelf heb zo goed mogelijk uit.”

Foto: Sportfoto.nl

By |2018-09-25T18:56:00+00:00 dinsdag , 25 september, 2018|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Ook in tijdrit WK wederom zilver