Op naar een mooi slot van het seizoen

Na de Giro Rosa en La Course heb ik even geen wedstrijden gereden, tot we twee weken geleden in Zweden de World Tour ploegentijdrit en wegwedstrijd reden. De afgelopen periode ben ik namelijk weer bezig geweest met het toewerken naar de laatste deel van het seizoen. Daarin zijn de individuele tijdrit en de wegwedstrijd van de wereldkampioenschappen wielrennen in Yorkshire de belangrijkste doelen. In aanloop daar naartoe rijd ik zaterdag de GP de Plouay en daarna de Boels Ladies Tour.

Na het verkennen van het olympische parcours in Tokio, een korte vakantie met de fiets en het rijden van een aantal criteriums, ben ik voor Zweden nog op hoogtestage geweest. Ik zat opnieuw in Küthai, maar dit was wel de eerste keer dat ik een trainingskamp alleen deed. Dat was weer een nieuwe ervaring, hoewel ik ook niet helemaal alleen in een bungalow zat, maar in een hotel. Daar waren ook andere sporters, met name atleten, en dat was wel gezellig. Daarbij werd er voor me gekookt, dus dat is ook iets waar je dan niet zelf voor hoeft te zorgen.

Over eten gesproken; dat is één van de andere dingen waar ik me op die trainingsstage mee bezig heb gehouden. Ik ben namelijk begonnen aan een studie voeding en gezondheid aan de open universiteit. Dat doe ik vooral omdat ik het heel interessant vind om wat meer over voeding te weten. Ik vind het interessant in combinatie met sporten, maar dit is ook meer algemeen. Wie weet is het iets waar ik later wat mee wil doen, maar ik vind het ook gewoon leuk. En als er nu bijvoorbeeld een discussie over ketonen is, kan ik opzoeken hoe het lichaam dat aanmaakt. Je kunt je door zo’n studie iets meer bedenken wat het effect is. Hoe energie vrij komt en brandstof gemaakt komt. Of als je iets voelt, dan kun je je bedenken wat het proces is.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Inmiddels ben ik weer even thuis geweest en vervolgens naar Frankrijk afgereisd. Daar rijden we zaterdag met het team de GP de Plouay, een eendaagse World Tour wedstrijd. Daarna starten we op dinsdag in de Boels Ladies Tour. Daar hoop ik na de hoogtestage langzaam de vorm te gaan vinden. Als je kijkt naar het parcours, is het wat makkelijker dan vorig jaar. Ik verwacht dan ook aardig wat sprints, maar ik ga proberen lekker te rijden en te werken voor de ploeg. Sowieso is het leuk dat alle etappes van de Boels Ladies Tour via de regionale omroepen L1, RTV Oost, Omroep Gelderland en Podium TV live te zien zullen zijn. Kijken dus!

Uiteindelijk werken we dus toe naar de WK. Na afloop van de Boels Ladies Tour gaan we met Boels-Dolmans dan ook nog op een trainingskamp in Limburg. Ditmaal echter niet met nog een aantal trainingen voor de ploegentijdrit. Die wordt dit jaar namelijk niet meer georganiseerd bij de WK. Dat vind ik wel heel erg jammer. Je rijdt namelijk het hele jaar met je ploeg en die WK ploegentijdrit is dan een belangrijk doel. Ik vind het zelf ook één van de mooiste wielerdisciplines. Het is heel anders dan een gewone tijdrit en wegwedstrijd. Het vraagt andere kwaliteiten en een specifieke aanpak. Nu het niet meer hoeft merk je dat ook in een ploegentijdrit als die in Zweden. Het is de engie van het jaar, dus waarom zou je er dan veel tijd en energie in stoppen? Op deze manier verdwijnt deze discipline en dat vind ik wel zonde.

Anna

By |2019-08-30T20:13:57+02:00 vrijdag , 30 augustus, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Op naar een mooi slot van het seizoen