Opnieuw mooie editie van La Course

Waar het de vorige twee edities om het klimmen ging, nadat er de eerste drie jaar telkens op de Champs Elysees werd gereden, kende La Course ook dit jaar een ander parcours. Vrijdag werd de wedstrijd voor vrouwen, die georganiseerd wordt door Tour de France organisator ASO, weer verreden. Ditmaal op een wat meer klassiek parcours, waar later op de dag de tijdrit voor de mannen werd verreden. “Ik vind het wel leuk dat La Course elk jaar een ander parcours heeft. In de meeste eendaagse wedstrijd rijd je ieder jaar toch altijd vrijwel hetzelfde parcours.”

Met bovenstaande reactie kijkt Anna terug op de wedstrijd, die voor haar team ditmaal niet het resultaat bracht waarop ze hadden gehoopt. De winst ging naar Marianne Vos, die met een lange sprint de zege naar zich toe trok. Dat gebeurde na een wedstrijd waarin best veel gebeurde. “Het parcours was mooi en het was ook zeker pittig”, kijkt Anna erop terug. “De kaartjes die we hadden gezien, gaven nog niet echt de indruk dat het lastig zou worden. Tot we het parcours hebben verkend. Toen wisten we dat dat wel zo zou zijn.”

Lange tijd reed een kopgroep vooruit. “Dat was wel een beetje zoals we het hadden verwacht en wij hadden Karol-Ann mee zitten in die groep. De voorsprong groeide alleen niet al te ver uit. Daarom wilden we over proberen te springen met katie of Annika, maar het groepje kwam niet echt los. Er werd door de rensters wel achter elkaar aangereden, maar het was niet zo actief als we gewild hadden.”

Wegrijden
Zelf probeerde Anna het in de op één na laatste omloop van 24 kilometer. “Toen ik ging had ik gehoopt dat we met een aantal rensters weg konden rijden. Het was dan mooi geweest als er net wat meiden mee zijn die mee kunnen in zo’n aanval. Helaas konden we dat zelf vandaag niet van meerderen met het team. Annika komt net terug van een blessure en Karol-Ann was al in die aanval geweest. Maar wil je het Marianne hier lastig maken, dan had er op alle klimmetjes bij elkaar doorgereden moeten worden. Toen CCC aan het einde voor haar begon te rijden, was de kans best groot dat ze ging winnen en dat gebeurde dus ook.”

Foto: Sportfoto.nl / Arne Mill

By |2019-07-19T16:35:27+02:00 vrijdag , 19 juli, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Opnieuw mooie editie van La Course