Opnieuw zilver bij ploegentijdrit WK

In Innsbruck heeft Anna zondag, met haar team Boels-Dolmans, het zilver gewonnen in de WK ploegentijdrit. Waar de hoop op goud was, bleek echter één team sneller te zijn, waardoor Anna en haar teamgenotes voor het tweede jaar op rij genoegen moesten nemen met de tweede plaats. Was in 2017 Team Sunweb de beste, daar wist nu Canyon-Sram de snelste tijd neer te zetten. Met haar vijf ploeggenotes gaf Anna 22 seconden toe op het winnende team.

“Tja, story of my life!” Anna zegt het na afloop, lachend als een boer(in) met kiespijn, nadat ze opnieuw een zilveren WK medaille op heeft mogen halen. “Eigenlijk liep het bij ons vandaag gewoon zoals gepland. Je merkt namelijk wel of iets goed gaat of niet. Of het wel of niet soepel draait samen en of het tempo hoog ligt. Daarvoor kijk je ook wel naar je snelheidsmeter.”

De indicatie dat het goed ging, die was er ook wel. “We kregen wel tussentijden en deelden het denk ik ook goed in. Daarbij is het op een snel parcours als deze ook fijn als je lang met zes bij elkaar blijft. Dat lukte ons ook heel lang en eigenlijk reden we tot bijna op het eind zelfs nog met vijf. Amalie hoefde er echt pas op het laatste moment af.”

‘Was gewoon heel goed’
Heeft het team het dan ergens laten liggen onderweg? “We hebben wellicht wat kleine foutjes gemaakt, maar die maak je altijd wel en dat is ook echt niet waar we het op hebben verloren”, vertelt Anna. “Als we naar deze ploegentijdrit terugkijken, dan was dit gewoon heel goed. Je rijdt zo hard mogelijk en dan kijk je wat voor een tijd het is. Helaas was Canyon-Sram vandaag gewoon heel snel. Sneller dan ons dus.”

Foto: Sportfoto.nl

By |2018-09-23T14:53:19+00:00 zondag , 23 september, 2018|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Opnieuw zilver bij ploegentijdrit WK