In ploegentijdrit WK naar zilveren medaille

Voor de tweede keer in haar carrière heeft Anna een medaille gewonnen in de WK ploegentijdrit. Waar ze in 2015 met Rabo-Liv naar een bronzen plak reed, heeft ze met Boels-Dolmans zondag het zilver gepakt. Team Sunweb bleek in het Noorse Bergen sterker en dus kwam de gehoopte wereldtitel er niet voor Anna en haar teamgenotes. “We hebben niet gewonnen, maar ik denk ook niet dat we iets fout hebben gedaan”, kijkt Anna terug. “Dan win je niet, maar kan je denk ik toch tevreden zijn met de tijdrit.”

Bij het tweede tussenpunt, op elf kilometer van de eindstreep, lag Boels-Dolmans nog vijftien seconden voor op Team Sunweb. Aan de finish bleek het verschil echter twaalf seconden in het voordeel van die ploeg. Anna: “Dat we zoveel verliezen in het laatste stuk, dat weet ik echt niet hoe dat kan. Het is natuurlijk wel zuur als je zo dichtbij bent. Maar wij hebben gereden zoals het plan was en dat we op de klim zelfs met zes meiden bovenkwamen, was gewoon heel goed. Dat is ook waarom we tevreden mogen zijn. We hebben niets laten liggen.”

En iets laten liggen, dat kan ook niet in een dergelijke race. “Het is een ploegentijdrit en daarin rij je tot je limiet en dat hebben we allemaal gedaan. We kunnen gewoon tevreden zijn, want alles goed ging en we kunnen hier dus ook niets aan doen. Dan komen we hier nu dus blijkbaar voor zilver en dat is dan een heel mooie plak.”

Voor Anna beginnen de wereldkampioenschappen dus met een zilveren medaille. Ze heeft nog twee kansen om voor een wereldtitel te gaan. Te beginnen dinsdag met de individuele tijdrit. Slechts één dag rust heeft ze in aanloop daarnaartoe. “De tijd ertussen is vrij kort, dus ik ga nu op de fiets naar het hotel en goed masseren.”

Foto: Sportfoto.nl

By |2017-09-17T16:05:00+00:00 zondag , 17 september, 2017|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor In ploegentijdrit WK naar zilveren medaille