Proloogzege in Healthy Ageing Tour

Drie dagen na haar overwinning in de Ronde van Vlaanderen, heeft Anna ook haar derde zege van het seizoen geboekt. In Heerenveen bleek ze de snelste in de proloog van de Healthy Ageing Tour. Anna zette in de schaduw van het Abe Lenstra Stadion al vroeg een snelle tijd op de klokken. Ze legde de acht kilometer lange tijdrit af in 10.35 minuten. Die tijd wist niemand meer te achterhalen. Ploeggenote Chantal Blaak werd op twee seconden tweede.

Opvallend was dat Anna met een kapot stuur over de finish kwam. “Op drie kilometer van de streep voelde ik dat het deel waar je met je armen op ligt, los begon te trillen”, vertelt ze. “Dat kan een keer gebeuren. We zijn goed bezig met die fietsen en testen er veel mee. Mijn trainingsfiets is ook helemaal goed. Deze was echter helemaal nieuw en nu ging het dus even fout. Bij de laatste drempel schoot hij er zelfs helemaal af en viel ik bijna nog, maar gelukkig ging het goed.”

Anna was bang dat ze door de problemen ook niet de snelste zou zijn. “Ik heb er wel veel tijd op verloren. Zeker in de bochten en ik moest ook steeds dat deel van mijn stuur weer opzoeken en vastpakken. Het eerste deel van de tijdrit voelde ik wel dat ik goed was, maar uiteindelijk zit je toch wat anders op de fiets. Ik was ook even bang dat het hele stuur los zat. Dan ga je toch anders rijden.”

Even geluisterd
Als vijftiende van in totaal 115 rensters begon Anna aan de proloog. Ze moest dus lang wachten, voor ze wist dat ze gewonnen had. “Ik heb het na mijn finish eigenlijk niet gevolgd”, kijkt ze terug. “Hoewel, toen Lisa Brennauer binnenkwam was het wel even spannend. Toen hebben Chantal en ik wel even geluisterd.”

Nederlandse etappekoers
Met haar overwinning blijft het wegseizoen voor Anna tot nu uiterst succesvol. In vier wedstrijddagen won ze drie keer. De keer dat ze niet won, in de Ronde van Drenthe, ging ploeggenote Amy Pieters met de winst aan de haal. De komende dagen hoopt ze met Boels-Dolmans weer voor succes te kunnen gaan. “Het is heel mooi om een etappekoers in Nederland te kunnen rijden en ik denk dat het ook belangrijk is dat we hier als Nederlands team aan de start staan. Ik hoop de komende dagen lekker in de wedstrijd te zitten. Voor mij is dit ook een ideale voorbereiding met het oog op de Ardennen klassiekers.”

Foto: Sportfoto.nl

By |2018-04-04T17:00:47+00:00 woensdag , 4 april, 2018|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Proloogzege in Healthy Ageing Tour