Samen gevochten voor eindzege Pieters in Groningen

Na het winnen van de proloog, drie dagen vechten tegen de wind en een mooie afsluitende etappe onder goede weersomstandigheden, is Anna vierde geworden in het eindklassement van de Healthy Ageing Tour. Een eindklassering die er voor haar eigenlijk niet echt toe deed. Het daadwerkelijke doel was namelijk anders en werd ook behaald; het eindklassement winnen met ploeggenote Amy Pieters. “Ik ben erg blij dat dat gelukt is.”

De slotrit was nog een bijzondere. Die werd door het stadscentrum van Groningen verreden en had daarmee best wat weg van de rondes op de Champs-Élysées, aan het einde van de Tour de France. Daarbij kwam al snel een kopgroep vooruit te rijden, met daarin namens Boels-Dolmans Christine Majerus, de nummer vier van het klassement. “Het ging vandaag zoals afgesproken”, vertelt Anna. “Maar je zit toch altijd met die leiderstrui in je hoofd. We wilden voor Amy gaan, waardoor Christine toch een beetje opgesloten zat vooraan.”

Voor de slotrit had Pieters 22 seconden voorsprong op ploeggenote Chantal Blaak, 42 op Anna en 1.10 minuten op Majerus. Kirsten Wild was op ruim anderhalve minuut de nummer vijf in het klassement en daarmee de eerste renster in de stand die niet voor Boels-Dolmans reed. “We hadden een speling van anderhalve minuut. Mocht Christine winnen, dan gingen daar nog tien tellen af. Zo ben je wel de hele tijd aan het rekenen of het wel of niet kan. Ons hoofddoel van de dag was namelijk duidelijk. Dat was winnen met Amy.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Genoeg gewonnen
Een etappezege was in Groningen dan ook niet een must. “Alles wat we vandaag extra zouden pakken was winst, maar we hebben hier denk ik ook genoeg gewonnen.” Dat is een feit, want nadat Anna woensdag de proloog won, volgden nog drie zeges. Pieters en Blaak wonnen allebei een etappe en daarnaast werd de ploegentijdrit vrijdag een prooi voor Boels-Dolmans.

De Healthy Ageing Tour was zeker geen gemakkelijke koers. Het ging meermaals op de kant en er werd hard gereden. Boels-Dolmans wilde daarbij natuurlijk graag de controle houden. “Het was gewoon vechten”, vertelt Anna. “Maar we hebben het hier met de ploeg deze week heel leuk gehad en er ook veel van geleerd. We hebben echt als één team gekoerst. Dat is heel wat waard!”

Mooie voorbereiding
Buiten dat was het ook nog eens een heel goede investering. Over een week staat de Amstel Gold Race gepland, de eerste in een drieluik van drie Ardennen klassiekers. “Met het oog op de komende koersen waren dit vijf heel mooie dagen. Het waren echt mooie etappes, van start tot eind, waarin hard werd gereden. Dit is een heel mooie voorbereiding geweest.”

Foto boven: Sportfoto.nl

By |2018-04-08T22:16:09+00:00 zondag , 8 april, 2018|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Samen gevochten voor eindzege Pieters in Groningen