Het gaat zondag nog een spannende laatste dag worden in de Tour of California. In de derde etappe is Anna zaterdag, toen in Nederland een groot deel van de mensen al op één oor lag of de uitslag van het Eurovisie Songfestival keek, tot op één seconde genaderd van klassementsleidster Katie Hall. Dat deed ze door twee bonificatiesconden te pakken in een tussensprint. “Het is hier wel spannend zo”, vindt Anna zelf ook. “Het is mooi dat ik twee seconden heb kunnen pakken in de tussensprint.”

Toch had Anna ook graag mee willen doen om de seconden bij de finish. Dat lukte echter niet. “De eindsprint verliep niet helemaal volgens plan. Ik ben ook niet heel blij dat ik me moet gaan mengen in het geweld van een massasprint, maar je moet wat over hebben voor de eindoverwinning, haha. Door een aantal bijna valpartijen kwamen we, afgezien van Amy die nog vijfde werd, niet goed van voren.”

Zelf finishte Anna als twaalfde en daarbij was er ook nog wat opluchting. “Ik ben vooral blij dat we zonder valpartijen over de finish zijn gekomen.” Het spel om de eindzege is dus nog helemaal open. De vierdaagse koers eindigt zondag met een zeventig kilometer lang criterium, waarbij in één tussensprint en bij de finish ook weer seconden te pakken zijn. “Ik ga me er opnieuw instorten!”

Foto: Will Matthews