Solo naar zege in heroïsche editie Strade Bianche

In haar eerste wegwedstrijd van het seizoen heeft Anna zaterdag direct raak geschoten. Ze won daarbij niet zomaar een koers. In Italië schreef ze de vierde editie van de Strade Bianche op haar naam. Dat deed ze op indrukwekkende wijze, met een solo van ruim twintig kilometer. En dat in een nog meer heroïsche editie dan in de afgelopen jaren. Want waar de Strade Bianche al bekend staat om haar gravelstroken, werd de koers door het koude en  slechte weer extra zwaar.

“Dat het zwaar zou worden, dat wisten we vooraf”, kijkt Anna terug. “En zwaar, dat was het! Het kostte heel wat moeite om zo warm mogelijk te blijven. We moesten onze jasjes lang aanhouden en eten en drinken gaat onder deze omstandigheden zoveel lastiger. Daar zorgen al die lagen kleding die je aan hebt wel voor en niet te vergeten de bevroren handen.”

De kou zorgde er ook echt voor dat Anna het lastig had. “Christine kwam halverwege de wedstrijd met een bidon hete thee naar me toe. Dat was precies op het moment dat ik het even moeilijk had met de kou. Die kleine dingen waren heel belangrijk in deze wedstrijd.”

Anna zag ploeggenote Chantal Blaak, de wereldkampioene, een tijdlang vooruit rijden in een kopgroep van drie. “Het was super dat Chantal voorop zat. Daardoor lag het tempo in de achtervolging namelijk ook hoog, waardoor we wat warmer werden. Ik voelde echter wel dat alles heel veel energie kostte.”

Aanval tussen de klimmen
Toen de groep van Blaak uit elkaar viel plaatste Anna haar aanval, samen met de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Ze liet de winnares van vorig jaar al vrij snel achter zich en bouwde een flinke voorsprong op. “In de finale, op de steile gravel klimmen, waren de wegen verandert in klei en was het heel zwaar klimmen. Daardoor was het ook moeilijk om aan te vallen op een klim. Dat was ook de reden dat ik het op een stuk tussen de klimmen heb geprobeerd.”

Door haar zege is Anna ook de leidster in de World Tour. De Strade Bianche was de eerste wedstrijd van 2018 voor dat mondiale klassement. “Ik ben heel blij dat ik op deze manier aan mijn wegseizoen begonnen ben.”

Foto: Sportfoto.nl

By |2018-03-03T22:49:59+00:00 zaterdag , 3 maart, 2018|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Solo naar zege in heroïsche editie Strade Bianche