Solo naar zege in GP de Plouay

Anna heeft haar team Boels-Dolmans zaterdag voor het derde jaar op rij de zege weten te bezorgen in de GP de Plouay. Waar twee jaar geleden Lizzy Deignan de World Tour klassieker won en vorig jaar Amy Pieters, kwam Anna ditmaal solo aan bij de streep. Achter haar wist Amy ook nog naar de tweede plaats te springen. “Dit was een heel toffe dag. Die was ook wel welkom na een periode met wat mindere uitslagen.”

Het Boels-Dolmans team reed een sterke koers in Frankrijk. “Het was een goede wedstrijd voor ons”, kijkt Anna erop terug. “Ik denk dat we allemaal gemotiveerd waren om hier een mooi resultaat neer te zetten. Dat was ook wel te merken in koers. Het grootste doel van vandaag was om voorin te rijden, wat ook belangrijk was op dit parcours, omdat er veel bochten waren en de klimmetjes elkaar snel opvolgden. Dat ging perfect. Karol-Ann heeft heel veel kopwerk gedaan. Eva en Chantal ook. Die hebben ons goed van voren gehouden voor alle belangrijke stukken.”

‘Als je zo koerst mis je niets’
Vervolgens was het aan Anna, Pieters en Katie Hall om het af te maken. “Amy was super goed, dus die hadden we achter de hand voor de sprint. Katie heeft ook veel ontsnappingen teruggepakt en het zelf geprobeerd. Al met al; als je zo koerst mis je niets en dat was vandaag ook zo. Ik voelde me zelf ook goed, dus ik probeerde het op de op één na laatste klim van de dag en dat lukte. Ik werd niet meer teruggepakt.” Anna had de GP de Plouay nog niet eerder gewonnen. Wel stond ze in 2012 al eens op het podium. Toen werd ze derde.

Foto: Sportfoto.nl

By |2019-08-31T20:17:55+02:00 zaterdag , 31 augustus, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Solo naar zege in GP de Plouay