Tactiek slaagt in GP de Plouay

Zelf werd ze negentiende, maar dat deed er zaterdag eigenlijk niet toe voor Anna in de GP de Plouay. Daar had ze namelijk een groot aandeel in de zege van ploeggenote Lizzie Deignan. Zij wist in de finale met Pauline Ferrand-Prevot en wist de Franse renster vervolgens af te troeven. “Op de laatste klim kon Lizzie samen met Pauline een gaatje slaan”, vertelt Anna. “Dat was precies zoals we het hadden bedacht. Prachtig dat het lukte!”

“Ik vond het een mooie wedstrijd”, kijkt Anna terug op de World Tour klassieker over iets meer dan 120 kilometer. “Hij was wel wat kort, maar dat zorgde er van de andere kant ook weer voor dat de koers al vrij snel geopend werd. Wij wilden daarbij Lizzie zo fris mogelijk houden en zo hebben we een aantal keer flink doorgetrokken op de klimmen om het zwaar te maken. En Lizzie maakte het daarna dus super goed af.” In de World Tour stand bleef Anna de leidster.

Komende dinsdag staat Anna’s volgende koers al op de planning. Dan gaat de zesdaagse Boels Ladies Tour op het programma. Die begint dinsdag met een proloog in Wageningen.

Foto: Sportfoto.nl

By |2017-08-26T21:15:59+00:00 zaterdag , 26 augustus, 2017|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Tactiek slaagt in GP de Plouay