Tevredenheid na goede week in Boels Ladies Tour

Op een tweede plaats in het eindklassement en met een etappezege op zak heeft Anna zondag de Boels Ladies Tour afgesloten. Ze finishte in de slotrit in het peloton en dat deed ook leidster Annemiek van Vleuten. Haar bedreigen om de eindzege alsnog voor zich op te eisen, zat er voor Anna dus niet meer in. Drie rensters bleven vooruit, waarbij Janneke Ensing de etappe won. En dus werd er door Anna en haar teamgenotes niet opnieuw gestreden om een etappezege.

“We hebben als team gereden, zoals we dat altijd doen”, vertelt Anna over de laatste dag. “We hadden niets te verliezen, maar konden nog steeds voor de overwinning in het algemeen klassement gaan. En natuurlijk voor nog een etappezege. Christine zat mee in de kopgroep en deed het geweldig. Ze heeft de hele dag voorin de wedstrijd gereden. Amy en Chantal probeerden het gat nog te overbruggen, maar het peloton gaf hen niet de ruimte. Het leek erop dat behalve ons, niet veel teams nog echt de strijd aan wilden gaan voor het algemeen klassement.”

En er werd ook niet om de rit gestreden door Anna en haar teamgenotes, want in de finale bleven drie rensters over, nadat Majerus als laatste van de rest van de kopgroep dat drietal moest laten gaan. “We misten die kopgroep met Janneke, Kasia Niewiadoma en Lucinda Brand. Dat was jammer.”

Bovenal kijkt Anna met een heel goed gevoel naar het rijden van haarzelf en het team in de Boels Ladies Tour. “Persoonlijk heb ik gewoon een heel goede week gehad”, aldus Anna. “Ik heb ervan genoten om hier met het team te rijden. En daarnaast vind ik dat de Ladies Tour echt is verandert van een vlakke wedstrijd naar een koers waarin er voor iedere soort renster wat te halen valt.”

Het was Anna’s laatste wedstrijd in aanloop naar de wereldkampioenschappen. “Dit was een heel mooie voorbereiding op de WK. Nu is het tijd om goed uit te rusten van deze etappekoers. Ook zal ik nog een aantal trainingen doen en dan is het tijd om af te reizen naar Bergen. Ik kijk er naar uit.”

By |2017-09-03T23:07:32+00:00 zondag , 3 september, 2017|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Tevredenheid na goede week in Boels Ladies Tour