Tijd voor De Ronde

Deze zondag is het zover. Bij wielervolgers gaat het hart wat sneller kloppen. De Ronde van Vlaanderen wordt verreden. En eigenlijk is die toevoeging ‘van Vlaanderen’ al niet nodig. Bij ‘De Ronde’ weet iedereen al dat het om die ene klassieker gaat. Niet alleen bij de mannen, ook zeker in ons peloton bij de vrouwen. Want waar inmiddels ook steeds meer van de andere grote koersen voor mannen een vrouwenwedstrijd organiseren, rijden wij de Ronde van Vlaanderen al wat langer. Graag zou ik er ook eens winnen. Absoluut. Maar zo gemakkelijk is dat nog niet.

De vraag is; kan ik winnen? Ja, ik denk dat dat wel een keer mogelijk moet zijn in de toekomst. De Ronde van Vlaanderen is echter nog weer net iets anders dan andere koersen. Het is er nerveus, er wordt gedrongen. Het is een koers met veel meer historie dan veel van de anderen en dat merk je. Aan de rensters. Aan de supporters. Aan de festiviteiten. Aan alles en iedereen eigenlijk. Je moet er niet alleen goede benen hebben. Je moet er ook met alles om kunnen gaan. Hopelijk is dat dit weekend het geval voor iemand binnen onze ploeg.

Spannend hè, vinden jullie ook niet? Dat willen jullie dus vast volgen! Dat kan op verschillende manier. Allereerst via beeld, want het Belgische Proximus zal de koers uitzenden. Nu zal dat niet voor iedereen te bekijken zijn, maar naar het schijnt verschijnt hier ook een livestream (met Engels commentaar). Daarnaast zal Sporza tijdens de uitzending van de mannenkoers op belangrijke momenten flitsen van onze wedstrijd laten zien en is op die zender na afloop van de wedstrijd voor mannen een samenvatting van onze koers te zien. Nog niet genoeg? Volg op Twitter dan de mechanieker van onze ploeg Richard Steege via @richiesteeg. Hij doet van begin tot einde verslag van de ontwikkelingen.

Voor wat betreft de koers zelf; we mogen flink aan de bak. 152 kilometers staan er op het programma. Een mooi overzicht staat op de site van de Ronde van Vlaanderen. De Lange Munte, Paddenstraat, Muur van Geraardsbergen, Oude Kwaremant en Paterberg. We komen er allemaal overheen. Om 10.55 uur klinkt het startschot in Oudenaarde. Veel volgplezier allemaal!

Anna

By |2017-04-02T09:23:36+02:00 zaterdag , 1 april, 2017|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Tijd voor De Ronde