Van de ene fiets op de andere

De afgelopen periode was voor mij best afwisselend. Van mountainbiken in het Italiaanse Val di Sole, tot op de weg rijden in La Course en vervolgens weer de mountainbike op voor het Nederlands kampioenschap afgelopen weekend. En vandaag zat ik weer op de racefiets, want er zijn ook weer diverse criteriums, met vandaag de Paardenmarktronde Albasserdam. Komende maandag 30 juli rijd ik ook Daags na de Tour Boxmeer nog, voor ik naar Glasgow vertrek voor de EK wielrennen.

Het uitstapje naar de mountainbike is me goed bevallen. Zoals ik eerder al aan heb gegeven wilde ik graag eens wat anders proberen en het was leuk om dat te doen. Daarbij was het ook gewoon een mooie uitdaging, want mountainbiken brengt weer heel andere dingen met zich mee. Ik kijk ook dan ook met een positief gevoel terug op mijn deelname in Val di Sole en afgelopen weekend het NK, waar ik een mooie zilveren medaille won.

In Apeldoorn rijden was afgelopen zondag ook echt zo’n uitdaging. Als ik eerlijk ben en de parcoursen met elkaar vergelijk, dan was het NK parcours voor mij namelijk wel uitdagender dan die van de World Cup in Val di Sole. Het iets minder klimmen, maar het was wel een stuk technischer. Met sprongen en rotsen. Als het zelf gemaakt is, loop je wel het risico dat als je een fout maakt en er naast zit, je valt. Ik vond het voor de start dan ook best wel spannend.

“Ik vond het voor de start dan ook best wel spannend”

Vooraf wist ik echter wel, dat je niet bezig moet zijn met die risico’s. Je moet er niet aan denken dat je geen risico moet nemen, want dan gaat het geheid verkeerd. Toch had ik ook wel één keer dat ik dacht; nou, ik weet niet, ik word een beetje moe. Dat is ook wel het aparte aan mountainbiken. Je moet de concentratie kunnen houden. Maar ik ben er gewoon voor gegaan en heb geprobeerd om zo weinig mogelijk fouten te maken.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Tussen die twee mountainbikewedstrijden door, reed ik ook nog La Course. De spannende strijd tussen Annemiek en mij zal jullie vast niet zijn ontgaan. Die combinatie tussen het mountainbiken en La Course is me in ieder geval goed bevallen. La Cours was wel een heel diepe inspanning, maar er zaten genoeg dagen tussen om voldoende te herstellen voor het NK. Ik vond het erg leuk om dit mountainbike programma te doen. Het is heel anders dan op de weg, maar als je in Apeldoorn dan zo je rondjes rijdt en het gaat goed, dan geeft dat echt wel een kick.

“Op zo’n manier verliezen is in het begin echt balen”

En ja, dan was er nog die tweede plaats in La Course, waar ik net voor de finish achterhaald werd. Op zo’n manier verliezen, dat heb ik ook nog niet heel vaak gehad, moet ik eerlijk zeggen. Dat is in het begin echt balen. Van de andere kant weet ik ook wel dat het gewoon een heel mooie strijd was en dan kun je ook verliezen. Ik heb vervolgens na La Course echt ontzettend veel positieve reacties gehad en denk dat we het vrouwenwielrennen samen wel weer echt op de kaart hebben gezet.

Tijd nu voor wat criteriums. Vandaag Alblasserdam dus, waar ik een leuke overwinning mee kon pakken, en ik hoop ook in Boxmeer veel mensen aan de kant te zien. Ook schuif ik vanavond nog aan bij Tour du Jour. Daarna gaat mijn focus op de Europese kampioenschappen, waar we zondag 5 augustus de wegwedstrijd rijden en ik op woensdag 8 augustus in de tijdrit start.

Anna

 

Foto boven: Cor Vos

By |2018-07-25T18:23:29+00:00 woensdag , 25 juli, 2018|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Van de ene fiets op de andere