Van Giro podium naar Franse wegen

Heel even is de hectiek achtergelaten, want de Giro Rosa zit erop. En met dat in gedachten, staat een evenement voor de deur waarbij de hectiek misschien nog wel veel groter is. Komende vrijdag rijdt Anna namelijk La Course, de vrouwenwedstrijd die georganiseerd wordt bij en door de Tour de France. Het wordt naar verwachting een spannende wedstrijd, want waar er in de afgelopen jaren flink geklommen werd, wacht het peloton ditmaal meer een klassiek parcours.

Maar eerst even terug naar de Giro Rosa. Nadat ze zaterdag de laatste klimrit won, eindigde Anna ditmaal als tweede in het eindklassement van de tiendaagse etappekoers. “Het was een goede Giro, met die tweede plaats in het eindklassement en drie keer een podiumplaats, waaronder de overwinning in de koninginnenrit”, zo kijkt ze erop terug. “Bovenal is het een heel mooie strijd geweest voor het podium. Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan het einde van de tien dagen.”

Nog eens de zege van Anna terugkijken? Bekijk dan onderstaande video. Daaronder gaat de tekst verder.

Met de Giro Rosa in de benen, staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. La Course by le Tour de France dus. Die wedstrijd wist Anna al eens te winnen en vorig jaar eindigde ze er als tweede. Opnieuw is er een nieuw parcours uitgetekend, waarbij het dit jaar 121 kilometer lang over een glooiend terrein gaat. Er wordt daarbij over een omloop gereden, die de rensters in totaal vijf keer af moeten leggen. In tegenstelling tot de Giro Rosa is La Course wel live op televisie te volgen. Op vrijdag 19 juli wordt de koers van 9.50 tot 13.00 uur op NPO 1 uitgezonden.

Wegkletsen met Wessel
Anna is inmiddels al in Frankrijk en stapt daar bijvoorbeeld ook woensdag op de fiets. Ze gaat dan een stuk fietsen met voormalig wielerfotograaf Wessel van Keuk. “Hij rijdt op de e-bike alle etappes van de Tour de France, ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw en om geld in te zamelen voor kanker onderzoek. Ik vind het heel bijzonder dat hij dat doet en fiets graag even met hem mee.” Op de website wegkletsen.nl is meer over de actie ‘Wegkletsen met Wessel’ te vinden.

Foto: Sportfoto.nl / Arne Mill

By |2019-07-16T15:27:34+02:00 dinsdag , 16 juli, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Van Giro podium naar Franse wegen