Vier op een rij in Waalse Pijl

Voor het vierde jaar op rij heeft Anna woensdagmiddag de Waalse Pijl gewonnen. Op de Muur van Huy bleef ze de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman voor. Anna’s ploeggenote Megan Guarnier, die lang vooruit reed in een kopgroep, finishte als derde. “Elk jaar is het zwaar om hier voor de winst te strijden en het is bijzonder dat het nu voor de vierde keer op rij ook lukt om te winnen”, aldus Anna. “Dit is een ontzettend mooie wedstrijd.”

Toch was het niet direct het plan. “Megan zat in een kopgroep van vier en we hadden graag gezien dat die vooruit bleef. Toen we er toch bij kwamen keek ik ook naar haar. Ik weet dat dit een wedstrijd is die Megan heel graag wil winnen. Zij rijdt heel goed op dit moment, nadat ze vorig jaar een heel moeilijk jaar heeft gehad. Het was dan ook heel mooi dat ze in die kopgroep zat.”

Het leek even of het viertal, met daarbij ook Amanda Spratt, Janneke Ensing en Pauline Ferrand-Prevot, vooruit zou blijven. “Maar aan de voet van de Muur van Huy kwam alles toch weer bij elkaar. Toen wist ik natuurlijk niet hoeveel energie Megan al verbruikt had en hoe goed ze nog was. Ik heb dus geprobeerd om het tempo erin te houden, maar toch niet te hard te gaan. Op het moment dat Moolman aanviel moest ik natuurlijk wel mee gaan. Als je dan uiteindelijk toch zelf wint is dat ook ontzettend mooi.”

Lastige week
Dat gebeurde na een aantal lastige dagen voor het Boels-Dolmans team. Maandag kreeg mechanieker Richard Steege een hartaanval. Woensdagochtend werd, net voor de start, duidelijk dat hij ontwaakt was uit een coma. “Het is een lastige week geweest en we hopen dat alles goed komt. Richard is er bij iedere koers bij en doet alles voor ons. Deze zege is voor hem.”

Door haar zege heeft Anna de leiding in de Women’s World Tour ook weer overgenomen. Eerder won ze de Strade Bianche en Ronde van Vlaanderen.

Foto: Sportfoto.nl

By |2018-04-18T15:54:26+00:00 woensdag , 18 april, 2018|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Vier op een rij in Waalse Pijl