Vijfde zege op een rij in Waalse Pijl

Voor het vijfde jaar op rij heeft Anna woensdag de Waalse Pijl op haar naam geschreven. Na al gewonnen te hebben als Europees kampioene, kwam ze ditmaal ook in haar regenboogtenue als eerste over de streep. Opnieuw was de Muur van Huy beslissend. Met haar zege evenaart Anna Alejandro Valverde en Marianne Vos, die de Waalse Pijl tot nu toe ook vijf keer wonnen. “Winnen in de Waalse Pijl blijft bijzonder. Al die overwinningen zijn mooi, maar ik moet wel zeggen dat vijf jaar op rij winnen er wel voor zorgt dat ik me oud begin te voelen, haha.”

Meermaals reed een kopgroep vooruit, maar echt ver kwamen de aanvallers nooit. Op de Cherave, de op één na laatste klim van de dag, kwamen dertien rensters vooruit te rijden. Daarbij zat ook Anna, maar opnieuw sloten heel wat rensters aan. Waar Floortje Mackaij met een lichte voorsprong solo aan de slotklim begon en al snel gegrepen werd, plaatste Anna op enkele honderden meters voor de finish haar beslissende aanval. Ze bleef Annemiek van Vleuten en ploeggenote Annika Langvad voor.

“Het is altijd erg nerveus als je naar de Muur van Huy rijdt”, kijkt Anna terug op de koers. “Zeker in een groot peloton. Iedereen wil vooraan zitten. Maar als je te vroeg gaat, blaas je jezelf op. Ik was blij dat ik vooraan zat en dat Annika bij me was. We gingen gewoon zo hard mogelijk omhoog om te proberen de wedstrijd te winnen. Heel anders kun je het op de Muur van Huy eigenlijk ook niet doen. Gelukkig werkte dat.”

‘Niet laten verleiden’
De steile slotklim was dus opnieuw beslissend, net als eigenlijk in alle voorgaande edities. Je kunt je er erg gemakkelijk opblazen en dan met lege handen komen te staan. “Je moet wel zorgen dat je een goed tempo houdt, voor je vol gaat, maar het is hier al lastig vanaf de op één na laatste klim. Het moeilijke aan de Muur is dat je hem qua tempo goed op moet rijden. Je mag niet te snel gaan en je niet door rensters naast je laten verleiden om te vroeg tempo te gaan maken. Inmiddels weet ik waar ik normaal gesproken kan gaan versnellen.”

‘Punch kan er snel zijn’
Ze mocht dan voor de vijfde keer winnen, ook voor Anna was het nog spannend hoe ze ervoor zou staan. Zeker na haar mountainbike avontuur in de Cape Epic. “Vooraf wist ik nog altijd niet helemaal waar ik stond. Ik miste de afgelopen weken die punch nog een beetje, maar ik weet ook dat hij er snel kan zijn. Ik ben blij dat ik het hier vandaag kon laten zien en dat ik deze wedstrijd op mijn naam heb geschreven. Voor het team en de rensters is het ook heel mooi om een overwinning als deze samen binnen te halen.”

Foto: Sporfoto.nl

By |2019-04-24T16:07:54+00:00 woensdag , 24 april, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Vijfde zege op een rij in Waalse Pijl