Winst in laatste bergrit Giro Rosa

In Italië heeft Anna zaterdag de op één na laatste etappe van de Giro Rosa op haar naam geschreven. Na een spannende strijd bleef ze Annemiek van Vleuten voor. De klassementsleidster bleef eerst samen met Anna over op de zware slotklim en reed vervolgens bij haar weg. Anna bleef haar echter in het zicht houden, sloot op 800 meter voor de finish aan en wist Van Vleuten daarna te verslaan. Ze stond al tweede in het klassement en verstevigde haar voorsprong.

“Dit was een super mooie dag”, kon Anna na afloop blij vertellen. “We hadden vandaag de zwaarste klim van de Giro Rosa, met totaal een lengte van ruim twintig kilometer. Gelukkig voelde ik me daarbij erg goed.” Een kopgroep reed lange tijd vooruit in de rit, die een lange vlakke aanloop kende richting de slotklim. Daarbij controleerde de ploeg van Van Vleuten, Mitchelton-Scott, het peloton. Al vrij snel in de klim werd de kopgroep een halt toegeroepen, waarna het aan de klassementsrensters was en Anna al snel met Van Vleuten overbleef.

Eigen tempo
Samen reden ze verder weg bij de concurrentie, waarna het steilste deel van de klim in de laatste vijf kilometer zat. Daar reed Van Vleuten weg bij Anna, die niet in paniek raakte. “Nadat Annemiek had aangevallen, ben ik in mijn eigen tempo blijven rijden en bleef ik vrij dichtbij. In de laatste kilometer kon erbij komen en vervolgens direct bij haar wegrijden. Het is super mooi om deze etappe te winnen.” Zondag wordt de Giro Rosa afgesloten met een vlakke etappe. Anna begint eraan als tweede in het algemeen klassement.

Bekijk hieronder de finale van de etappe terug:

Foto: George Deswijzen

By |2019-07-13T18:36:10+02:00 zaterdag , 13 juli, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Winst in laatste bergrit Giro Rosa