WK tijdrit in Innsbruck volgende doel

Amper 48 uur nadat ze met Boels-Dolmans het zilver pakte in de ploegentijdrit, komt Anna dinsdag opnieuw in actie bij de wereldkampioenschappen wielrennen. In Innsbruck staat de individuele tijdrit op het programma. Een rit tegen het uurwerk over 21,1 kilometer, waarbij de rensters een pittig parcours af te leggen krijgen. Wil Anna het beter dan doen vorig jaar, dan moet ze goud veroveren. Vorig jaar veroverde ze in het Noorse Bergen namelijk het zilver.

Het parcours in Innsbruck is afwisselend en daarmee zeker niet gemakkelijk. “Het begin is vlak, maar richting het einde wordt het glooiend”, vertelt Anna. “Daar zitten ook een paar korte, maar toch best steile klimmetjes in. Daarmee is het denk ik wel een beetje vergelijkbaar met de tijdrit van vorig jaar in Bergen. Hoewel de klimmen toen wel iets langer waren en het nu in het begin van de tijdrit wel echt vlak is.”

Dat ze er goed voorstaat, daar kreeg Anna zondag de bevestiging nog wel van tijdens de ploegentijdrit. “De vorm is goed.” Toch zit er ook een nadeel aan dat de tijdrit nu al is; “Er zit maar een dag tussen de ploegentijdrit en de individuele tijdrit. Dat vind ik wel jammer, omdat je toch graag een eerlijk kampioenschap wil en niet iedereen zondag ook al in actie hoefde te komen. Ik vind het ook vooral jammer, omdat het de laatste jaren iedere keer zo is en de mannen steeds een dag extra hebben. Dan zou ik zeggen, wissel het eens om. Volgend jaar doet het er niet meer toe. Dan is er geen WK ploegentijdrit meer.”

‘Zelf zo hard mogelijk rijden’
De concurrentie in de tijdrit komt ook ditmaal voor een groot deel uit eigen land. Annemiek van Vleuten is de regerend wereldkampioene en behoort ook nu weer tot de favorieten. Daar haar titel een jaar geleden, mogen ditmaal zelfs vier Nederlandse rensters deelnemen in plaats van drie. Naast Anna en Van Vleuten komen ook Lucinda Brand en Ellen van Dijk aan de start. Het zijn allen concurrentes als het gaat om de zege, net als een heel aantal rensters uit het buitenland. “Maar in de tijdrit maakt het niet heel veel uit wie het zijn. Je moet gewoon zo hard mogelijk rijden.”

Live te volgen
Om 14.40 uur gaat dinsdag de eerste renster van start in de individuele tijdrit. Die start in Wattens en eindigt na 27,8 kilometer in Innsbruck, op de plek waar alle wedstrijden deze week finishen. Onderweg moet Anna 262 hoogtemeters overwinnen. De individuele tijdrit zal live te zien zijn bij onder meer de NOS, Sporza en Eurosport. Wie ook de tussentijden bij wil houden, kan die vinden bij Tissottiming.

Foto: Sportfoto / Arne Mill

By |2018-09-24T14:41:02+00:00 maandag , 24 september, 2018|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor WK tijdrit in Innsbruck volgende doel