Net als bij de vorige twee edities van de klassieker, heeft Anna woensdagmiddag de Waalse Pijl gewonnen. Ze kwam solo aan bovenop de Muur van Huy. Enkele kilometer voor de finish reed Anna weg bij haar mede vluchters, ploeggenote Lizzie Deignan en de Poolse Kasia Niewiadoma van WM3. Met hen was ze op de op één na laatste beklimming ontsnapt uit de groep met favorieten.

Anna wachtte dus niet op de slotklim, maar laat Deignan en Niewiadoma al wat eerder achter zich. “Het was de bedoeling om Kasia af te schudden in de finale, maar ze kon mee met Lizzie en mij. Daarna hield mijn aanval wel stand en kon ik solo door rijden naar de finish. Lizzie verdedigde daarachter en zo pakken we opnieuw de eerste twee plekken. Het mag dan de derde keer zijn, het blijft bijzonder om deze koers te winnen. Deze week wilde ik goed zijn en dat is perfect gelukt.”

Luik-Bastenaken-Luik
En de week zit er nog niet op, want na de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl, wacht komende zondag Luik-Bastenaken- Luik. “Dat wordt ook een zeer mooie wedstrijd. Eerder deze maand ben ik het parcours al wezen verkennen en daarvan was ik onder de indruk. Dat is denk ik de zwaarste eendaagse wedstrijd voor de vrouwen. Ik ben er klaar voor en de ploeg ook. Hopelijk kunnen we opnieuw de winst binnenhalen.”

Foto: Sportfoto.nl