Zilvervloot van WK tijdrijden weer een medaille rijker

Voor de vierde keer in haar carrière heeft Anna dinsdag een zilveren medaille gepakt op de individuele tijdrit van de wereldkampioenschappen wielrennen. Nadat ze in 2015 tweede werd achter Linda Villumsen en de afgelopen twee edities achter Annemiek van Vleuten, ging het goud ditmaal naar Chloe Dygert. De Amerikaanse won met een voorsprong van 1.33 minuten op Anna, waar Van Vleuten het brons pakte. “Dit was mijn beste tijdrit van het seizoen.”

Dygert ging hard van start en waar misschien nog een moment gedacht werd dat ze in zou storten, deed ze dat niet. In de slotkilometers liep Anna nog wel wat in en liep ze ook uit op Van Vleuten, maar dat was niet genoeg voor de wereldtitel. “Onderweg ben je niet met de concurrentie bezig en probeer je je eigen tijdrit te rijden, maar op de streep hoorde ik het verschil”, kijkt ze terug. “Ik had een plan om mee te starten en daar heb ik me aan vastgehouden. Dat lukte eigenlijk heel goed, zelfs nog iets beter.”

Schrikken van tijden onderweg deed Anna niet. Die kreeg ze namelijk niet mee. “Danny Stam reed achter mij. Ik denk dat hij ook een beetje gelogen heeft over de tussentijden, maar dat is ook niet erg. Als jij denkt dat het goed gaat en je hoort op dat moment dat je een minuut achter ligt, dan is dat niet echt motiverend. Ik heb zo hard mogelijk gereden en goed proberen in te delen en dat ging heel goed. Daar ben ik blij mee. Met het gat richting Dygert natuurlijk wat minder. Je ziet het ook gewoon; elke tijdrit en ieder jaar is weer een nieuwe kans. Dat ik hem dan niet win is jammer.”

Oog op de toekomst
Met de Olympische Spelen van volgend jaar op de planning, was dit wel een ‘wake-up-call’. In 2017 zat de nog altijd pas 22-jarige Dygert al dichtbij het podium, vorig jaar was ze er door een blessure niet bij en nu pakte ze de winst. “Ze staat in ieder geval op het lijstje nu”, kijkt Anna alvast een beetje vooruit op 2020. “Ze is nu ook wereldkampioene en daar wordt sowieso rekening mee gehouden. Dat is het simpele van een tijdrit. Je probeert het vanuit je eigen voorbereiding te doen en op allerlei kleine gebieden verbeterpunten aan te brengen. Wat de concurrentie doet zie je in de uitslag later terug.”

Foto’s: Sporfoto.nl

By |2019-09-24T20:01:54+02:00 dinsdag , 24 september, 2019|Laatste nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Zilvervloot van WK tijdrijden weer een medaille rijker